Cupcakes decorate cu buttercream

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Cupcakes decorate cu buttercream

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • Am folosit mixul pentru briose cu vanilie de la Dr. Oetker la care se mai adauga 75ml de lapte si 125ml de ulei
  • Pentru buttercream:
  • 200g unt nesarat la temperatura camerei
  • 360g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 2 linguri de frisca lichida
  • Ustensile
  • tava de briose
  • o spatula pentru buttercream
  • punga pentru ornat
  • varfuri pentru ornat (alegerea voastra, eu am folosit unul in forma de floare)
  • decoratiuni
  • colorant alimentar

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai briosele. Se amesteca mixul de briose cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza bine toate ingredientele. Se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca cu o lingura.

Mixul format se imparte in cele 12 forme de briose cu ajutorul unei linguri si a unei lingurite, pentru usurinta. Aveti grija sa impartiti egal cantitatea, pe cat posibil. Eu prefer sa pun mai putin, si ce ramane sa completez unde este nevoie. Am folosit o tava de briose in care am pus formele.

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade si se lasa briosele pentru 20-25 de minute. Se verifica daca acestea trec testul scobitorii!

Dupa ce sunt gata, se scot si se lasa la racit complet.

In timp ce briosele sunt la cuptor, va puteti apuca de buttercream:

Untul la temperatura camerei (solid, dar putin inmuiat) se bate cu mixerul timp de 5 minute la viteza medie. Incepeti cu viteza mica, iar dupa viteza medie. Se bate pana cand acesta isi mareste volumul, devine cremos ai mai albicios la culoare.

Dupa ce untul are consistenta asemanatoare unei spume, se adauga zaharul pudra cernut in prealabil. Se mixeaza pe treapta mica timp de cateva minute pana cand se inglobeaza bine cu untul. Se adauga esenta de vanilie si cele 2 linguri de frisca lichida si se mixeaza la viteza medie.

Se imparte compozitia in mai multe castroane in functie de culorile pe care vreti sa le faceti si se coloreaza cu ajutorul colorantului alimentar. Amestecati bine!

Se introduce compozitia in punga de decorat in care s-a fixat varful si se decoreaza dupa preferinte briosele. Si gata! Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
3
Dulciuri

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Humus reţetă ardei copt
4
Aperitive

Humus reţetă ardei copt

Humus reţetă ardei copt
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
5
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Parteneri
Peltea de gutui si mere
Bucataras.RO

Peltea de gutui si mere

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...

Peltea de gutui si mere
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala