Curatati si spalati capsunile, taiatile in bucati potrivite …nici mari, nici mici. Eu am pus circa 300 g. dar daca vi se par putine, adaugati fructe in plus, trebuie sa acopere suficient o tava de diam. 22 cm. Se spune ca proportia la crumble ar trebui sa fie de 3/4 fructe si un sfert aluat.
Amestecatile cu zeama de lamaie, 2 linguri de zahar si o lingurita de amidon de porumb. Amestecatile bine. Puteti elimina amidonul …daca nu aveti. Eu am gasit asa reteta si l-am pus ca aveam in casa.
Amestecati untul (sa fie moale la temperatura camerei) cu zaharul brun, zaharul vanilat, un varf de sare, un varf de praf de copt (facultativ) si faina. Va rezulta un aluat faramicios.. nu v-a fi prea compact. Exact asa trebuie sa iasa.
Ungeti o forma de 22 cm. diametru cu putin unt si rasturanati capsunile taiate. Deasupra puneti frimiturile de aluat. Coaceti in cuptorul incalzit la circa 180° pana circa 40 minute.. pana se face aluatul.. se vede usor rumenit.
Se serveste caldut cu crema crème fraiche épaisse un fel de smantana proaspata f. densa (ha la consistenza della philadelphia) sau inghetata de vanilie.
Noi l-am servit simplu fara nimic si este foarte bun si asa.
Crumble are origini engleze. Se face in varianta dulce si sarata.
Se compune un strat de fructe sau legume (crude sau calite), acoperite de o compozitie (aluat) faramicioasa. Se coace in cuptor, pana se rumeneste deasupra.
Eu am facut compozitia la aceasta varianta dulce cu unt, faina si zahar dar se poate pune si cereale, migdale, nuci, biscuiti ... etc. ierburi aromatice, mirodenii ... paine uscata ... etc. Se pune in varianta sarata. In reteta originala dupa care m-am insiprat se punea capsuni si rubarba. Eu am facut doar cu capsuni dar se poate face si cu alte fructe, mere, pere, cirese, piersici, caise, prune.. etc
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii