Cumble cu Capsuni

Complexitate
redusa
Cumble cu Capsuni

Ingrediente

  • circa 300 gr capsuni
  • 100 gr unt
  • 130 gr faina
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • un varf de praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb (facultativ)

Mod de preparare

Curatati si spalati capsunile, taiatile in bucati potrivite …nici mari, nici mici. Eu am pus circa 300 g. dar daca vi se par putine, adaugati fructe in plus, trebuie sa acopere suficient o tava de diam. 22 cm. Se spune ca proportia la crumble ar trebui sa fie de 3/4 fructe si un sfert aluat.

Amestecatile cu zeama de lamaie, 2 linguri de zahar si o lingurita de amidon de porumb. Amestecatile bine. Puteti elimina amidonul …daca nu aveti. Eu am gasit asa reteta si l-am pus ca aveam in casa.
Amestecati untul (sa fie moale la temperatura camerei) cu zaharul brun, zaharul vanilat, un varf de sare, un varf de praf de copt (facultativ) si faina. Va rezulta un aluat faramicios.. nu v-a fi prea compact. Exact asa trebuie sa iasa.

Ungeti o forma de 22 cm. diametru cu putin unt si rasturanati capsunile taiate. Deasupra puneti frimiturile de aluat. Coaceti in cuptorul incalzit la circa 180° pana circa 40 minute.. pana se face aluatul.. se vede usor rumenit.
Se serveste caldut cu crema crème fraiche épaisse un fel de smantana proaspata f. densa (ha la consistenza della philadelphia) sau inghetata de vanilie.
Noi l-am servit simplu fara nimic si este foarte bun si asa.


Crumble are origini engleze. Se face in varianta dulce si sarata.
Se compune un strat de fructe sau legume (crude sau calite), acoperite de o compozitie (aluat) faramicioasa. Se coace in cuptor, pana se rumeneste deasupra.
Eu am facut compozitia la aceasta varianta dulce cu unt, faina si zahar dar se poate pune si cereale, migdale, nuci, biscuiti ... etc. ierburi aromatice, mirodenii ... paine uscata ... etc. Se pune in varianta sarata. In reteta originala dupa care m-am insiprat se punea capsuni si rubarba. Eu am facut doar cu capsuni dar se poate face si cu alte fructe, mere, pere, cirese, piersici, caise, prune.. etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
3
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Parteneri
Chec cu branza si caise
Bucataras.RO

Chec cu branza si caise

Inspirat de Rocsi si adaptat de motan. Foarte bun a fost!

Chec cu branza si caise
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui