Cum se Obtine Pudra de Mandarine / Portocale

Complexitate
redusa
Cum se Obtine Pudra de Mandarine / Portocale

Ingrediente

  • - mandarine / portocale

Mod de preparare

Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat.

Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri:

1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici.
Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata.

2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze:
- fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu.
- fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit.

Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul.

Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita (partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor.

Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa.
Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense

Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Bucataras.RO

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora. Va recomand sa faceti portie dubla pentru...

Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti