Cum se Obtine Pudra de Mandarine / Portocale

Complexitate
redusa
Cum se Obtine Pudra de Mandarine / Portocale

Ingrediente

  • - mandarine / portocale

Mod de preparare

Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat.

Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri:

1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici.
Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata.

2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze:
- fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu.
- fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit.

Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul.

Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita (partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor.

Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa.
Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense

Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia