Folositi mandarine / portocale bio. Daca nu aveti, spalati mandarinele / portocalele sub jet de apa calda si frecati-le bine cu o perie. Lasati la uscat.
Aveti posibilitatea sa pregatiti pudra de mandarine / portocale in 2 moduri:
1/ radeti coaja de la mandarine / portocale folosind o razatoare cu ochiuri mici.
Puneti-o la uscat, cat mai rasfirat, pe un servet de bucatarie sau pe servetele absorbante, intorcand-o, pana ce este complet uscata.
2/ cu un cutit de curatat zarzavul taiati fasii de coaja, cat mai subtiri si pe cat este posibil, fara partea alba care este amara. Indepartati de pe coji partea alba in totalitate cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Taiati fasiile in cubulete si puneti-le imediat la uscat, sa nu se deterioreze:
- fie rasfirate, intr-o tavita, pusa pe caloriferul cald, timp de 1- 2 zile, intorcandu-le mereu.
- fie rasfirate intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, introdusa in cuptorul incins, pentru aproximativ 4- 5 ore, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa sau pana ce sunt casante si se rup usor. Lasati la racit.
Transformati in pulbere coaja rasa sau cubuletele de mandarine / portocale, uscate, folosind rasnita de cafea sau blenderul.
Treceti printr-o sita deasa, iar firimiturile ramase in sita (partea grosiera), pastrati-o separat, in borcane inchise ermetic si folositi-o la aromatizarea ceaiurilor.
Pastrati pulberea fina in borcane cu filet, de culoare inchisa, in loc racoros, ferit de lumina directa.
Este o pudra cu o aroma puternica si rezultate intense
Folositi pentru aromatizarea prajiturilor, cremelor, clatitelor, salatelor de fructe, sosurilor, inghetatelor, etc si nu in ultimul rand la condimentarea carnii ori a pestelui.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaGogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reciAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggi
Comentarii