Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Complexitate
redusa
Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Ingrediente

  • Pentru 1 tort (26-28 cm diametru):
  • -80 g ciocolata neagra, taiata bucatele
  • -3 albusuri
  • -1 praf de sare, optional
  • -130 g zahar tos
  • -200 g unt rece, taiat cubulete, minim 80 % grasime
  • -1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Puneti ciocolata la bain- marie si lasati sa se topeasca in totalitate, amestecand continuu.
Dati deoparte si lasati la racit.

Pregatiti bezeaua elvetiana, ca aici, urmand toti pasii precizati.

Rezumat: Puneti intr-un vas la bain-marie albusurile usor spumate, zaharul, praful de sare (optional) si bateti incontinuu, la foc mediu pana obtineti o spuma tare si zaharul este complet dizolvat.
Dati deoparte si mixati in continuare, la viteza maxima pana ce se raceste, atat amestecul, cat si bolul si albusurile se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

Adaugati untul in bezea, cate 1 cub o data, amestecand cu mixerul la viteza mica pana fiecare bucata este perfect incorporata. Continuti pana tot untul este incorporat.

* Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

* Untul trebuie sa fie rece, dar nu chiar atunci scos de la frigider. Taiati untul scos din frigider in cubulete inainte de a incepe sa pregatiti bezeaua elvetiana si lasati-l intr-un loc racoros pana cand il folositi.

* Pe masura ce adaugati untul in compozitie, bezeaua incepe sa se “dezumfle” (o sa se inmoaie si va capata un aspect de crema taiata), dar pe masura ce continuati sa bateti crema isi va reveni, se va ingrosa la loc si se va transforma intr-o compozitie cremoasa.

La sfarsit, adaugati extractul de vanilie si ciocolata topita (rece) si inglobati in bezea prin mixare.
Crema de unt cu bezea elvetiana este o reteta culinara de baza din cofetarie si se foloseste cu precadere pentru prajituri, torturi, glazurare, ornare, etc.

Se pastreaza foarte bine la congelator.

Reteta in sine nu este complicata, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cu atentie pasii si mai ales sa folositi ingrediente de calitate. Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

Crema de unt cu bezea elvetiana este o crema fina la atingere, dar densa (sta pe lingura).
o combinatie minunata intre bezea si unt de foarte buna calitate. Fina, spumoasa si delicioasa.
Simpla sau in combinatie cu diferite arome, piure de fructe, sos de caramel, sirop sau dulceata, etc ea poate sa umple orice prajitura sau tort, poate fi folosita ca glazura sau pentru ornat.

Aceasta crema se poate congela si folosi atunci cand aveti nevoie.
Puneti-o intr-o caserola inchisa etans si puteti sa o congelati pana la 2 luni sau o puteti tine la frigider cel mult 1 saptamana.

Ca sa o puteti folosi, scoateti caserola si lasati-o in bucatarie sa ajunga la temperatura camerei.
Daca nu este suficient de cremoasa, luati cateva linguri bune de crema si puneti-le 5-8 secunde la microunde, la temperatura mica, pana crema se incalzeste, fara sa se topeasca.

Adaugati-o la restul de crema si amestecati cu mixerul, la viteza medie pana isi revine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda
Bucataras.RO

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

Pentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti