Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Complexitate
redusa
Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Ingrediente

  • Pentru 1 tort (26-28 cm diametru):
  • -80 g ciocolata neagra, taiata bucatele
  • -3 albusuri
  • -1 praf de sare, optional
  • -130 g zahar tos
  • -200 g unt rece, taiat cubulete, minim 80 % grasime
  • -1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Puneti ciocolata la bain- marie si lasati sa se topeasca in totalitate, amestecand continuu.
Dati deoparte si lasati la racit.

Pregatiti bezeaua elvetiana, ca aici, urmand toti pasii precizati.

Rezumat: Puneti intr-un vas la bain-marie albusurile usor spumate, zaharul, praful de sare (optional) si bateti incontinuu, la foc mediu pana obtineti o spuma tare si zaharul este complet dizolvat.
Dati deoparte si mixati in continuare, la viteza maxima pana ce se raceste, atat amestecul, cat si bolul si albusurile se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

Adaugati untul in bezea, cate 1 cub o data, amestecand cu mixerul la viteza mica pana fiecare bucata este perfect incorporata. Continuti pana tot untul este incorporat.

* Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

* Untul trebuie sa fie rece, dar nu chiar atunci scos de la frigider. Taiati untul scos din frigider in cubulete inainte de a incepe sa pregatiti bezeaua elvetiana si lasati-l intr-un loc racoros pana cand il folositi.

* Pe masura ce adaugati untul in compozitie, bezeaua incepe sa se “dezumfle” (o sa se inmoaie si va capata un aspect de crema taiata), dar pe masura ce continuati sa bateti crema isi va reveni, se va ingrosa la loc si se va transforma intr-o compozitie cremoasa.

La sfarsit, adaugati extractul de vanilie si ciocolata topita (rece) si inglobati in bezea prin mixare.
Crema de unt cu bezea elvetiana este o reteta culinara de baza din cofetarie si se foloseste cu precadere pentru prajituri, torturi, glazurare, ornare, etc.

Se pastreaza foarte bine la congelator.

Reteta in sine nu este complicata, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cu atentie pasii si mai ales sa folositi ingrediente de calitate. Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

Crema de unt cu bezea elvetiana este o crema fina la atingere, dar densa (sta pe lingura).
o combinatie minunata intre bezea si unt de foarte buna calitate. Fina, spumoasa si delicioasa.
Simpla sau in combinatie cu diferite arome, piure de fructe, sos de caramel, sirop sau dulceata, etc ea poate sa umple orice prajitura sau tort, poate fi folosita ca glazura sau pentru ornat.

Aceasta crema se poate congela si folosi atunci cand aveti nevoie.
Puneti-o intr-o caserola inchisa etans si puteti sa o congelati pana la 2 luni sau o puteti tine la frigider cel mult 1 saptamana.

Ca sa o puteti folosi, scoateti caserola si lasati-o in bucatarie sa ajunga la temperatura camerei.
Daca nu este suficient de cremoasa, luati cateva linguri bune de crema si puneti-le 5-8 secunde la microunde, la temperatura mica, pana crema se incalzeste, fara sa se topeasca.

Adaugati-o la restul de crema si amestecati cu mixerul, la viteza medie pana isi revine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert prajitura cu mere si branza
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si branza

O prajitura delicioasa atat pentru iubitorii de mere cat si pentru cei de branza. O combinatie super reusita, aromata, iar...

Desert prajitura cu mere si branza
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!