Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Complexitate
redusa
Cum Se Face Crema de Unt cu Bezea Elvetiana

Ingrediente

  • Pentru 1 tort (26-28 cm diametru):
  • -80 g ciocolata neagra, taiata bucatele
  • -3 albusuri
  • -1 praf de sare, optional
  • -130 g zahar tos
  • -200 g unt rece, taiat cubulete, minim 80 % grasime
  • -1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Puneti ciocolata la bain- marie si lasati sa se topeasca in totalitate, amestecand continuu.
Dati deoparte si lasati la racit.

Pregatiti bezeaua elvetiana, ca aici, urmand toti pasii precizati.

Rezumat: Puneti intr-un vas la bain-marie albusurile usor spumate, zaharul, praful de sare (optional) si bateti incontinuu, la foc mediu pana obtineti o spuma tare si zaharul este complet dizolvat.
Dati deoparte si mixati in continuare, la viteza maxima pana ce se raceste, atat amestecul, cat si bolul si albusurile se transforma intr-o bezea tare si lucioasa.

Adaugati untul in bezea, cate 1 cub o data, amestecand cu mixerul la viteza mica pana fiecare bucata este perfect incorporata. Continuti pana tot untul este incorporat.

* Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

* Untul trebuie sa fie rece, dar nu chiar atunci scos de la frigider. Taiati untul scos din frigider in cubulete inainte de a incepe sa pregatiti bezeaua elvetiana si lasati-l intr-un loc racoros pana cand il folositi.

* Pe masura ce adaugati untul in compozitie, bezeaua incepe sa se “dezumfle” (o sa se inmoaie si va capata un aspect de crema taiata), dar pe masura ce continuati sa bateti crema isi va reveni, se va ingrosa la loc si se va transforma intr-o compozitie cremoasa.

La sfarsit, adaugati extractul de vanilie si ciocolata topita (rece) si inglobati in bezea prin mixare.
Crema de unt cu bezea elvetiana este o reteta culinara de baza din cofetarie si se foloseste cu precadere pentru prajituri, torturi, glazurare, ornare, etc.

Se pastreaza foarte bine la congelator.

Reteta in sine nu este complicata, tot ce trebuie sa faceti este sa urmati cu atentie pasii si mai ales sa folositi ingrediente de calitate. Atentie la continutul de grasime al untului folosit! Untul este ingredientul cheie din acesta crema!!!

Crema de unt cu bezea elvetiana este o crema fina la atingere, dar densa (sta pe lingura).
o combinatie minunata intre bezea si unt de foarte buna calitate. Fina, spumoasa si delicioasa.
Simpla sau in combinatie cu diferite arome, piure de fructe, sos de caramel, sirop sau dulceata, etc ea poate sa umple orice prajitura sau tort, poate fi folosita ca glazura sau pentru ornat.

Aceasta crema se poate congela si folosi atunci cand aveti nevoie.
Puneti-o intr-o caserola inchisa etans si puteti sa o congelati pana la 2 luni sau o puteti tine la frigider cel mult 1 saptamana.

Ca sa o puteti folosi, scoateti caserola si lasati-o in bucatarie sa ajunga la temperatura camerei.
Daca nu este suficient de cremoasa, luati cateva linguri bune de crema si puneti-le 5-8 secunde la microunde, la temperatura mica, pana crema se incalzeste, fara sa se topeasca.

Adaugati-o la restul de crema si amestecati cu mixerul, la viteza medie pana isi revine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Eclere
Tort de mere caramelizate
5
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia