Cuiburi cu Cirese Amare si Caise

Postat pe: 30-05-2012
(0)

Ingrediente

Un pachet foi de placinta
150 g unt sau margarina topita
suc de fructe sau sirop facut din un pahar cu apa+5 linguri de apa+vanilie
250 g cirese amare
200 g caise coapte
300 g zahar

Mod de preparare

1. Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina (unt) topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.

Se aseaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neunse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului.

Se aseaza cu grija in tava unul langa altul, apoi se da la copt, cca 15 min. Pana se rumenesc usor.

2. Cireselor amare, spalate li se scot samburii cu o agrafa apoi se dau in cateva clocote cu 150 g zahar, pana obtinemun sirop legat (nu se fierb mult)
La fel se procedeaza si cu caisele spalate si taiate felii grosute, cu restul de zahar ramas.

3. Se scoate tava cu, cuiburile fierbinti si se insiropeaza fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasa sa se raceasca putin. In fiecare cuib se pune cu o lingura umplutura de cirese amare sau caise feliate. Se servesc dupa ce s-au racit bine.

Deasupra se poate paresara miez de nuca prajit si maruntit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuiburi cu Cirese Amare si Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuiburi cu Cirese Amare si Caise