Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Complexitate
redusa
Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Ingrediente

  • Aluat:
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 100 gr zahar
  • 300 gr margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente sirop :
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 sticlute esenta rom
  • Alte Ingrediente necesare :
  • 200 gr margarina
  • 280 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata

Mod de preparare

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare, 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.

Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr margarina (rama am folosit eu), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut. In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina cu 280 gr zahar, cu acest amestec vom unge aluatul.

Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina si il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm. Margarina frecata cu zahar il intindem peste aluat si apoi presaram cu nuca macinata. Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac. Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime si il vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam in tavi sa mai dospeasca inca 30 minute.

In timpul cat mini rulourile dospesc intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc si adaugam esentele de Rom (cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom, esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.

Rulourile dospite le punem in cuptorul incalzit la copt la foc mediu. Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.

De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie, iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata, vanilie sau simple.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Stufat de vita
Bucataras.RO

Stufat de vita

Una dintre bucatele mele preferate!

Stufat de vita
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty