Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Complexitate
redusa
Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Ingrediente

  • Aluat:
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 1 kg faina
  • 100 gr zahar
  • 300 gr margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • Ingrediente sirop :
  • 500 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 sticlute esenta rom
  • Alte Ingrediente necesare :
  • 200 gr margarina
  • 280 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata

Mod de preparare

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare, 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.

Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr margarina (rama am folosit eu), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut. In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina cu 280 gr zahar, cu acest amestec vom unge aluatul.

Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina si il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm. Margarina frecata cu zahar il intindem peste aluat si apoi presaram cu nuca macinata. Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac. Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime si il vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam in tavi sa mai dospeasca inca 30 minute.

In timpul cat mini rulourile dospesc intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc si adaugam esentele de Rom (cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom, esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.

Rulourile dospite le punem in cuptorul incalzit la copt la foc mediu. Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.

De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie, iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata, vanilie sau simple.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia