Cuibi de Viespi - Darazsfeszek

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Aluat:
40 gr drojdie proaspata
1 kg faina
100 gr zahar
300 gr margarina
1/2 lingurita sare
4 galbenusuri ou
500 ml lapte
Ingrediente sirop :
500 ml lapte
200 gr zahar
4 sticlute esenta rom
Alte Ingrediente necesare :
200 gr margarina
280 gr zahar
200 gr nuca macinata

Mod de preparare

In 500 ml lapte caldut dizolvam 1/2 lingurita sare, 100 gr zahar si cei 40 gr drojdie proaspata. Faina o punem intr-un vas si in mijlocul ei facem un cuib in care turnam laptele in care am dizolvat drojdia. Amestecam cu un pic de faina cat sa obtinem o maia mai grosuta si lasam la loc caldut la dospit.

Dupa ce maiaua a dospit adaugam cei 300 gr margarina (rama am folosit eu), cele 4 galbenusuri de ou si framantam aluatul pana se omogenizeaza si face besici. Il punem la dospit pana isi dubleaza volumul la loc caldut. In timpul cat dospeste aluatul frecam spuma, 200 gr margarina cu 280 gr zahar, cu acest amestec vom unge aluatul.

Aluatul dospit il rasturnam pe suprafata de lucru presarat cu faina si il intidem in forma dreptunghiulara cu o grosime de 1 cm. Margarina frecata cu zahar il intindem peste aluat si apoi presaram cu nuca macinata. Aluatul astfel pregatit incepem sa-l rulam ca la cozonac. Ruloul astfel obtinut il vom taia in felii de 3 cm grosime si il vom pune in tavi la o distanta de cel putin 3 cm unul de altul (ele mai cresc in timpul coacerii) si lasam in tavi sa mai dospeasca inca 30 minute.

In timpul cat mini rulourile dospesc intr-o cratita punem 300 gr zahar si 800 ml lapte si dam la foc pana zaharul se topeste. Luam de pe foc si adaugam esentele de Rom (cine doreste poate sa foloseasca in locul esentei de Rom, esenta de Vanilie). Pornim cuptorul sa se incalzeasca in aceste 30 minute.

Rulourile dospite le punem in cuptorul incalzit la copt la foc mediu. Cand sunt coapte scoatem tava si stropim din abundenta rulourile cu siropul de lapte si esenta de rom (circa 300 ml lapte la o tava) si introducem tava inapoi in cuptor pentru inca 15 minute la foc mic.

De acum putem scoate tava din cuptor si sa asezam cuiburile pe farfurie, iar cand au racit se pot servi acompaniate de crema de ciocolata, vanilie sau simple.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuibi de Viespi - Darazsfeszek" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  22.06.2010 15:34:01

Susana, iti multumesc pentru incredere . Ma bucura nespus de mult ca a fost pe placul tau . Ma simt in al 9 -lea cer cand cineva incearca reteta postata de mine si e multumita de rezultat. Iti doresc o zi frumoasa si la cat mai multe reusite culinare .

susana
•  18.06.2010 22:41:18

e foarte buna,am facut o si e un deliciu.felicitari pentru reteta !

nicoleta15
•  13.01.2010 17:03:39

arata foarte bine, am sa incerc

bety25
•  11.01.2010 15:36:08

ce pofta mi-ai facut!arata mai bine ca de la brutarie!o sa probez si eu.nu am mai facut niciodata .sper sa imi iasa!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuibi de Viespi - Darazsfeszek