Cuib de viespi

Postat pe: 27-09-2010
(19)

Ingrediente

Auat:
575g faina
30 g drojdie
30 g zahar
esenta rom
50 ml ulei
5 galbenusuri
200 ml lapte
100 ml apa
o jumate lingurita sare
coaja de la o lamaie
Crema:
200 g unt
100 g zahar
daca doriti se poate folosi dupa gust nuca, cocos, scortisoara
Sirop:
125 ml lapte
150 g zahar
vanilie

Mod de preparare

Se framanta un aluat cu toate ingrdeientele (daca e prea moale mai adaugati un pumn de faina) si lasati la dospit.

Dupa ce a crescut il impartiti in 4 parti si din fiecare parte faceti o foaie pe care o ungeti cu crema obtinuta prin amestecul untului cu zahar (aveti grija sa va ajunga crema pt. toate foile).

Daca doriti presarati cu nuca, cocos sau scortisoara. Faceti o rulata din care taiati bucatele de cca. 4 cm. pe care le puneti in tava una langa alta, lasati sa mai dospeasca cca 30 minute dupa care dati la copt, 180 grade, dupa cca 20 minute le scoateti si le ungeti cu siropul obtinut prin fierberea laptelui cu zaharul si vanilia, dupa care dati din nou la copt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cuib de viespi" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la angelique

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuib de viespi