Se decongeleaza pachetul de foi de placinta in frigider.
Se ia o foaie, se unge cu ulei lasand pe latime o fasie neunsa de aprox. 2cm Se pliaza foaia in doua pana la partea neunsa se ruleaza foaia pe un bat mai lung decat latimea foii si cu diametrul de 1 cm pana la portiunea neunsa.
Trageti ruloul format catre mijloc si obtineti un rulou mai mic dar incretit. Arcuiti ruloul in asa fel incat sa obtineti un cerc cu partea nedublata la interior - aceasta va fi baza care va sustine umplutura.
Asezati formele obtinute intr-o tava imbracata cu hartie de copt, asezate strans una in alta ca sa isi pastreze forma la copt. Coaceti la foc moderat aprox 30 de minute pana capata o culoare aurie. Fierbeti un sirop din apa si zahar, la care adaugati scortisoara, esenta de rom si vanilia.
Pisati miezul de nuca. Umpleti mijlocul cuiburilor cu nuca pisata si stropiti din belsug cu sirop de zahar fierbinte. Lasati sa se imbibe bine siropul si sa se raceasca.
Se serveste rece.
Pofta buna!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii