Se decongeleaza pachetul de foi de placinta in frigider.
Se ia o foaie, se unge cu ulei lasand pe latime o fasie neunsa de aprox. 2cm Se pliaza foaia in doua pana la partea neunsa se ruleaza foaia pe un bat mai lung decat latimea foii si cu diametrul de 1 cm pana la portiunea neunsa.
Trageti ruloul format catre mijloc si obtineti un rulou mai mic dar incretit. Arcuiti ruloul in asa fel incat sa obtineti un cerc cu partea nedublata la interior - aceasta va fi baza care va sustine umplutura.
Asezati formele obtinute intr-o tava imbracata cu hartie de copt, asezate strans una in alta ca sa isi pastreze forma la copt. Coaceti la foc moderat aprox 30 de minute pana capata o culoare aurie. Fierbeti un sirop din apa si zahar, la care adaugati scortisoara, esenta de rom si vanilia.
Pisati miezul de nuca. Umpleti mijlocul cuiburilor cu nuca pisata si stropiti din belsug cu sirop de zahar fierbinte. Lasati sa se imbibe bine siropul si sa se raceasca.
Se serveste rece.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii