Cuburi de Cocos cu Dulceata si Ciocolata

Postat pe: 20-03-2015
(0)

Ingrediente

100 g de ciocolata alba
1 lingura ulei de floarea soarelui
200 g cocos ras deshidratat (eu in plus am pus si 4 linguri biscuiti macinati
2 albusuri
sare
Pentru umplutura:
100 g gem/dulceata capsuni sau altul mai acrisor (eu de visine)
Pentru ornat:
sos/topping de ciocolata
cocos

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se topeste ciocolata intr-o craticioara cu o lingura de ulei. Se adauga cocosul ras si biscuitii macinati (daca decideti sa-i puneti) . Se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se amesteca bine compozitia de cocos si ciocolata cu albusurile batute, pana se incorporeaza tot. Se tapeteaza cu folie de plastic o tavita (a mea de dimensiuni 22/15 cm.) . Se imparte compozitia de cocos in doua. Se pune o parte din ea in tava si se niveleaza uniform, presand cu o lingura. Se intinde deasupra gemul (dulceata) care dorim. Eu am mixat in blender niste dulceata de visine si am intins-o perfect deasupra. Punem deasupra restul de cocos uniform, presand usor cu lingura. Se pune la rece in frigider cateva ore, minim 1 ora. Se scoate folia, se taie cuburi, se serveste cu topping /sos de ciocolata si alt cocos.
Eu am servit cu sos de ciocolata preparat de mine, facut cu ciocolata topita, un strop de lapte si nutella. Daca nu aveti timp folositi topping din magazin. Se conserva tot in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cuburi de Cocos cu Dulceata si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cuburi de Cocos cu Dulceata si Ciocolata