Cuburi de Ciocolata si Cocos

Complexitate
redusa
Cuburi de Ciocolata si Cocos

Ingrediente

  • Stratul de baza:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • 3/4 cana lapte
  • 350 g biscuit
  • Stratul de cocos:
  • 200 g nuca de cocos (macinata)
  • 100-150 ml lapte condensat
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana mai groasa (preferabil creme fraiche)

Mod de preparare

Stratul de baza:
Puneti ciocolata cu untul si laptele in cuptorul cu microunde. Lasati sa se incalzeaza un pic, apoi scoateti si mestecati pana obtineti o compozitie omogena

Sfaramati biscuitii in bucati (cum se vede in poza).
Amestecati biscutii cu laptele si puneti intr-o tava de aproximativ 20x20 cm. Dati la frigider pentru o ora.

Stratul de nuca de cocos:
Pentru laptele condensat, eu am folosit reteta de lapte condensat a Rebbecai.

Amestecati laptele condensat cu nuca de cocos, pana obtineti o compozitie umeda. Puneti acest amestec peste stratul de biscuiti si presati bine.

Glazura:
Puneti ciocolata intr-un bol. Incalziti smantana si turnati-o peste ciocolata. Asteptati 1-2 minute apoi amestecati bine pana se omogenizeaza. Lasati sa se raceasca un pic, apoi turnati glazura peste stratul de nuca de cocos. Dati la rece 4 ore.

Dupa ce se scoate din frigider se taie in cuburi mici.
E un fel de salam de biscuiti, aranjat altfel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate