Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Complexitate
redusa
Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Ingrediente

  • Aluatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt/margarina
  • 2 galbenuse
  • 1 ou intreg
  • 100 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • Umplutura (e ca un pandispan)
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 4 pere

Mod de preparare

Aluatul se framinta, la inceput pare nisipos, dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege. Se pune in folie de plastic si se da la frigider.

In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.

Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.

Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.

Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.

Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:

Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)


Forma mea are 29 cm diametru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura