Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Complexitate
redusa
Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Ingrediente

  • Aluatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt/margarina
  • 2 galbenuse
  • 1 ou intreg
  • 100 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • Umplutura (e ca un pandispan)
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 4 pere

Mod de preparare

Aluatul se framinta, la inceput pare nisipos, dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege. Se pune in folie de plastic si se da la frigider.

In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.

Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.

Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.

Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.

Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:

Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)


Forma mea are 29 cm diametru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.