Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Complexitate
redusa
Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Ingrediente

  • Aluatul de tarta:
  • 300 gr faina
  • 150 gr unt/margarina
  • 2 galbenuse
  • 1 ou intreg
  • 100 gr zahar
  • 1/2 praf de copt
  • Umplutura (e ca un pandispan)
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 100 ml apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 4 pere

Mod de preparare

Aluatul se framinta, la inceput pare nisipos, dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege. Se pune in folie de plastic si se da la frigider.

In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.

Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.

Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.

Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.

Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:

Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)


Forma mea are 29 cm diametru.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
4
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
5
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Parteneri
Tort Ecler Dukan
Bucataras.RO

Tort Ecler Dukan

Va era dor de un dulce dietetic? De data aceasta v-am pregatit un ecler deliciooosss. Sursa de inspiratie a fost site-ul...

Tort Ecler Dukan
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti