Ingrediente
● Aluatul de tarta: |
● 300 gr faina |
● 150 gr unt/margarina |
● 2 galbenuse |
● 1 ou intreg |
● 100 gr zahar |
● 1/2 praf de copt |
● Umplutura (e ca un pandispan) |
● 5 linguri faina |
● 5 linguri de zahar |
● 3 linguri de cacao |
● 1 lingurita praf de copt |
● 3 oua |
● 100 ml apa minerala |
● 5 linguri ulei |
● 4 pere |
Mod de preparare
Aluatul se framinta, la inceput pare nisipos, dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege. Se pune in folie de plastic si se da la frigider.
In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.
Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.
Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.
Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.
Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:
Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)
Forma mea are 29 cm diametru. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere" nu uita sa ii faci un review.
In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.
Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.
Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.
Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.
Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:
Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)
Forma mea are 29 cm diametru. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.11.2011 22:26:24
A iesit super! Prima mea tarta, si Buna!! :-)