Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere

Postat pe: 03-06-2011
(1)

Ingrediente

Aluatul de tarta:
300 gr faina
150 gr unt/margarina
2 galbenuse
1 ou intreg
100 gr zahar
1/2 praf de copt
Umplutura (e ca un pandispan)
5 linguri faina
5 linguri de zahar
3 linguri de cacao
1 lingurita praf de copt
3 oua
100 ml apa minerala
5 linguri ulei
4 pere

Mod de preparare

Aluatul se framinta, la inceput pare nisipos, dar framintind se inmoaie untul/ margarina si incepe sa se lege. Se pune in folie de plastic si se da la frigider.

In timpul asta se pregateste umplutura, se amesteca toate ingredientele cu telul para sau cu mixerul.

Se taie perele in jumatati si se "scobesc" de seminte si casutza lor.

Se intinde aluatul care a stat in frigider si se intinde in forma de tarta. La mine s-a cam rupt si a tb sa il "peticesc" cu mina ici colo . Se toarna umplutura (care tb sa fie cam la jumatatea inaltimii peretilor tartei) si se aseaza perele desupra cu coaja in sus.

Mie mi-a mai ramas aluat asa ca am taiat cu forma de biscuiti (para) si am pus ici colo. Nu e obligatoriu dar cum ziceam mi-a ramas aluat.

Se coace la foc intii maricel si apoi micsorat cca 30- 40 min sau pina cind se intareste umplutura care e in mijloc... se face proba cu scobitoarea. : lol:

Varianta:
Se pun perele taiate felii deasupra sau cuburi in umplutura si cind e gata coapta si racita putin se toarna deasupra o glazura din 200 gr ciocolata si 3 linguri de lapte (topite la bain marie)


Forma mea are 29 cm diametru.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

ingrid13ingrid
•  17.11.2011 22:26:24

A iesit super! Prima mea tarta, si Buna!! :-)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crostata/tarta cu Umplutura de Cacao si Pere