Crostata pentru Sarbatorile de Iarna

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Crostata pentru Sarbatorile de Iarna

Ingrediente

  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 400 gr faina (am mai pus un pic mai mult)
  • 100 margarina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml lichior de portocale (sau de care preferati)
  • un praf de copt
  • un pic de sare

Mod de preparare

Lasam margarina sa se inmoaie bine si o frecam cu zaharul.
Adaugam oul, praful de copt, laptele, lichiorul si faina. Amestecam bine aluatul.

Daca aluatul sta o ora sau doua la frigider e si mai bun gustul. Dupa scoatem aluatul de la frigider intindem o foaie rotunda cam de 1, 5 cm si punem foaia in tava rotunda. Peste foaie punem gem dupa preferinta si la urma decoram. Eu am facut stelute si dupa ce am terminat ornatul am pus deasupra nuca de cocos.

Dam la cuptor cam 30 minute, lasam sa se raceasca, pudram cu zahar si Pofta buna!
Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate