Crostata Danieluta

Postat pe: 14-11-2012
(0)

Ingrediente

250 gr faina (cernuta)
100 gr zahar
100 gr unt (rece)
2 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt vanilat (pt dulciuri)
3-4 linguri lapte
un praf de sare
dulceata de care vreti, dar atentie, sa fie mai lichida!

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Reteta o am de la mama t-ului! o fac mereu si-mi iese perfect, fiind preferata lui t: wink:
Eu pregatesc mereu acest aluat la robotul de bucatarie. Se pune faina si untul taiat bucatele si f. rece in vasul robotului si se pulseaza de 8-10 ori.

Se adauga zaharul, praful de sare, galbenusurile si se mai pulseaza de 3-4 ori. Se adauga pe rind cite 1 lingura de lapte si se pulseaza pina cind coca nu se mai lipeste de peretii vasului si s-a strins toata intr-o minge.

Se scoate coca pe o foaie alimentara (transparenta), se impacheteaza si se lasa la frigider pentru 1/2 ora, sau 1 ora. Se tapeteaza forma unei tarte cu hirtie de copt. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc.

Se incinge cuptorul la 350F (180C). Se baga crostata la cuptor, primele 15 minute fara dulceata! Dupa cele 15 minute, se scoate din cuptor si se adauga si dulceata si se mai lasa exact 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un platou pentru tarte/crostate.

Forma mea de tarta are diametrul de 30 cm.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crostata Danieluta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crostata Danieluta