 
		
	Reteta o am de la mama t-ului! o fac mereu si-mi iese perfect, fiind preferata lui t: wink: 
 Eu pregatesc mereu acest aluat la robotul de bucatarie. Se pune faina si untul taiat bucatele si f. rece in vasul robotului si se pulseaza de 8-10 ori. 
Se adauga zaharul, praful de sare, galbenusurile si se mai pulseaza de 3-4 ori. Se adauga pe rind cite 1 lingura de lapte si se pulseaza pina cind coca nu se mai lipeste de peretii vasului si s-a strins toata intr-o minge.
Se scoate coca pe o foaie alimentara (transparenta), se impacheteaza si se lasa la frigider pentru 1/2 ora, sau 1 ora. Se tapeteaza forma unei tarte cu hirtie de copt. Se intinde aluatul si se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc.
Se incinge cuptorul la 350F (180C). Se baga crostata la cuptor, primele 15 minute fara dulceata! Dupa cele 15 minute, se scoate din cuptor si se adauga si dulceata si se mai lasa exact 20 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma dupa care se scoate pe un platou pentru tarte/crostate.
 Forma mea de tarta are diametrul de 30 cm. 
 Pofta Buna! 

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii