Croissante

Postat pe: 11-10-2016
(0)

Ingrediente

500 gr faina+50 gr faina
100 gr zahar pudra
150 ml apa
1 plic drojdie uscata (10 gr)
50 gr lapte praf
un praf de sare
250 gr unt gras (85% grasime)
1 lingurita scortisoara
coaja razuita de lamaie
4 oua
Extra:
faina pentru presarat pe masa de lucru
1 ou pentru uns

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h
Timp gatire

GĂTIRE

20min
Numar portii

PORȚII

12 portii
Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .
In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .
Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .
Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma .
Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .
Pofta mare! 







Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Croissante" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Croissante