Croissante

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata
Croissante

Ingrediente

  • -500 gr faina+50 gr faina
  • -100 gr zahar pudra
  • -150 ml apa
  • -1 plic drojdie uscata (10 gr)
  • - 50 gr lapte praf
  • -un praf de sare
  • -250 gr unt gras (85% grasime)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -coaja razuita de lamaie
  • -4 oua
  • Extra:
  • -faina pentru presarat pe masa de lucru
  • -1 ou pentru uns

Mod de preparare

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .
In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .
Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .
Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma .
Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .
Pofta mare! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
5
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Fursecuri cu unt si cocos
Bucataras.RO

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste...

Fursecuri cu unt si cocos
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura