Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina .
Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare , zaharul,laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale ( este bine daca este la temperature camerei), apa ouale batue cu o furculita , coaja de lamaie si drojdia dizolvata.
Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina .
Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .
In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.
Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .
Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .
Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma .
Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .
Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .
Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .
Pofta mare!
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii