Croissant cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Croissant cu Ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 200 gr margarina
  • 150 ml apa calduta
  • Pentru umplutura folosim ciocolata finetti, dulceata, sau de ce nu si umpluturi sarate

Mod de preparare

In 50 ml lapte caldut dizolvam cei 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasam sa dospeasca apoi adaugam maiaua la cei 500 gr faina. Adaugam 1 ou, 100 gr margarina moale si 150 ml apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Intr-un vas de plastic cu forma de dreptunghi sau patrat uns bine cu ulei punem aluatul si dam vasul la rece pentru circa 1 ora.

Pe suprafata de lucru bine presarata cu faina rasturnam aluatul scos de la rece si il intindemsub forma dreptunghiulara de jumătate centimetru sa fie grosimea aluatului. Restul de margarina ramas 100 gr, il topim si il ungem peste aluatul intins.

Dupa ce am uns cu margarina aluatul fiecare parte il pliem de 3 ori (partea din dreapta il pliem de 3 ori, stanga la fel pana ajungem la mijloc sa se impreuneze, apoi partea de sus pliem tot de 3 ori inspre mijloc si in cele din urma partea de jos se pliaza spre mijloc ). Asa pliat aluatul se pune inapoi pentru inca 1 ora la rece.

Dupa ce a odihnit aluatul la racoare, il intindem pe suprafata de lucru tapetata cu faina pana are o grosime de circa 3 mm aluatul, daca ne-a mai ramas margarina il mai ungem cu un strat subtire daca nu ne-a mai ramas ungem aluatul cu un pic de ulei.

Taiem fasii aluatul apoi fasiile le taiem in triunghiuri si acestea in cele din urma se umple cu ciocolata si se ruleaza ca si cornurile.

Asezam croissantele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si unsa in prealabil. Croissantele le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit (intensitate mijlocie) pentru circa 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
4
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache