Croissant cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Croissant cu Ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 200 gr margarina
  • 150 ml apa calduta
  • Pentru umplutura folosim ciocolata finetti, dulceata, sau de ce nu si umpluturi sarate

Mod de preparare

In 50 ml lapte caldut dizolvam cei 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasam sa dospeasca apoi adaugam maiaua la cei 500 gr faina. Adaugam 1 ou, 100 gr margarina moale si 150 ml apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Intr-un vas de plastic cu forma de dreptunghi sau patrat uns bine cu ulei punem aluatul si dam vasul la rece pentru circa 1 ora.

Pe suprafata de lucru bine presarata cu faina rasturnam aluatul scos de la rece si il intindemsub forma dreptunghiulara de jumătate centimetru sa fie grosimea aluatului. Restul de margarina ramas 100 gr, il topim si il ungem peste aluatul intins.

Dupa ce am uns cu margarina aluatul fiecare parte il pliem de 3 ori (partea din dreapta il pliem de 3 ori, stanga la fel pana ajungem la mijloc sa se impreuneze, apoi partea de sus pliem tot de 3 ori inspre mijloc si in cele din urma partea de jos se pliaza spre mijloc ). Asa pliat aluatul se pune inapoi pentru inca 1 ora la rece.

Dupa ce a odihnit aluatul la racoare, il intindem pe suprafata de lucru tapetata cu faina pana are o grosime de circa 3 mm aluatul, daca ne-a mai ramas margarina il mai ungem cu un strat subtire daca nu ne-a mai ramas ungem aluatul cu un pic de ulei.

Taiem fasii aluatul apoi fasiile le taiem in triunghiuri si acestea in cele din urma se umple cu ciocolata si se ruleaza ca si cornurile.

Asezam croissantele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si unsa in prealabil. Croissantele le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit (intensitate mijlocie) pentru circa 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Supa crema de dovlecei si rosii
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.