Croissant cu Ciocolata

Complexitate
redusa
Croissant cu Ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 200 gr margarina
  • 150 ml apa calduta
  • Pentru umplutura folosim ciocolata finetti, dulceata, sau de ce nu si umpluturi sarate

Mod de preparare

In 50 ml lapte caldut dizolvam cei 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasam sa dospeasca apoi adaugam maiaua la cei 500 gr faina. Adaugam 1 ou, 100 gr margarina moale si 150 ml apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Intr-un vas de plastic cu forma de dreptunghi sau patrat uns bine cu ulei punem aluatul si dam vasul la rece pentru circa 1 ora.

Pe suprafata de lucru bine presarata cu faina rasturnam aluatul scos de la rece si il intindemsub forma dreptunghiulara de jumătate centimetru sa fie grosimea aluatului. Restul de margarina ramas 100 gr, il topim si il ungem peste aluatul intins.

Dupa ce am uns cu margarina aluatul fiecare parte il pliem de 3 ori (partea din dreapta il pliem de 3 ori, stanga la fel pana ajungem la mijloc sa se impreuneze, apoi partea de sus pliem tot de 3 ori inspre mijloc si in cele din urma partea de jos se pliaza spre mijloc ). Asa pliat aluatul se pune inapoi pentru inca 1 ora la rece.

Dupa ce a odihnit aluatul la racoare, il intindem pe suprafata de lucru tapetata cu faina pana are o grosime de circa 3 mm aluatul, daca ne-a mai ramas margarina il mai ungem cu un strat subtire daca nu ne-a mai ramas ungem aluatul cu un pic de ulei.

Taiem fasii aluatul apoi fasiile le taiem in triunghiuri si acestea in cele din urma se umple cu ciocolata si se ruleaza ca si cornurile.

Asezam croissantele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si unsa in prealabil. Croissantele le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit (intensitate mijlocie) pentru circa 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
3
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

Cui nu-i plac ardeii umpluți? Sunt delicioși, se prepară foarte ușor și repede.   Ingredientele de mai jos sunt...

Ardei umpluti
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post