Croissant cu Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

500 gr faina
30 gr drojdie proaspata
50 ml lapte
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
1 ou
200 gr margarina
150 ml apa calduta
Pentru umplutura folosim ciocolata finetti, dulceata, sau de ce nu si umpluturi sarate

Mod de preparare

In 50 ml lapte caldut dizolvam cei 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar si 1/2 lingurita sare. Lasam sa dospeasca apoi adaugam maiaua la cei 500 gr faina. Adaugam 1 ou, 100 gr margarina moale si 150 ml apa calduta. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen. Intr-un vas de plastic cu forma de dreptunghi sau patrat uns bine cu ulei punem aluatul si dam vasul la rece pentru circa 1 ora.

Pe suprafata de lucru bine presarata cu faina rasturnam aluatul scos de la rece si il intindemsub forma dreptunghiulara de jumătate centimetru sa fie grosimea aluatului. Restul de margarina ramas 100 gr, il topim si il ungem peste aluatul intins.

Dupa ce am uns cu margarina aluatul fiecare parte il pliem de 3 ori (partea din dreapta il pliem de 3 ori, stanga la fel pana ajungem la mijloc sa se impreuneze, apoi partea de sus pliem tot de 3 ori inspre mijloc si in cele din urma partea de jos se pliaza spre mijloc ). Asa pliat aluatul se pune inapoi pentru inca 1 ora la rece.

Dupa ce a odihnit aluatul la racoare, il intindem pe suprafata de lucru tapetata cu faina pana are o grosime de circa 3 mm aluatul, daca ne-a mai ramas margarina il mai ungem cu un strat subtire daca nu ne-a mai ramas ungem aluatul cu un pic de ulei.

Taiem fasii aluatul apoi fasiile le taiem in triunghiuri si acestea in cele din urma se umple cu ciocolata si se ruleaza ca si cornurile.

Asezam croissantele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si unsa in prealabil. Croissantele le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit (intensitate mijlocie) pentru circa 15 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Croissant cu Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eugenjenoyahoocom
•  13.08.2011 00:49:06

asta nu e Croissant (e o alta inventie "romaneasca").
nimic din poze nu seamana a Croissant.
Hai sa inlocuim imgredientele si sa-l numim Croissant Romanesc!

Leila
•  10.05.2010 10:29:57

Si Croissant-ul e tot un fel de corn:))Am incercat si aceasta reteta , dar dupa cum spui tu , e mult mai buna cu grasime tare ;)

Pupice

nbecea
•  09.05.2010 05:53:50

Cred ca reteta asta e mai mult reteta de cornuri, dupa cit stiu eu, croissant-ul se face cu untul (grasimea) tari si se fa la cuptor de fiecare data inainte de a se intinde.. Poate ca gresesc.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Croissant cu Ciocolata