Ingrediente
● 3 oua |
● 250 grame zahar |
● 125 grame amidon |
● 1 l lapte |
● 250 ml frisca lichida (optional) |
● 4 pliculete zahar vanilat |
● zahar pudra pentru ornat la final |
● foi de cremes (cumparate) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cremes A la Cluj" nu uita sa ii faci un review.
Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.
Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).
Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cremes A la Cluj" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
tyran_boxescu
• 18.12.2009 14:58:35
Mi s-a parut extrem de complicat sa ma autentific:))
Singurul lucru pe care doresc sa il scriu e urmatorul:
Am vazut reteta ieri si mi-am adus aminte de Cremesul de la Carpati..
L-am facut aseara, acuma nu mai este:))
E super bun...
Foile zdrobite sunt delicioase, superb....
Am sa mai fac, probabil ca zilnic la ritmul in care il mancam:))
Felicitari...
A fost pentru mine ca o excursie in Piata Unirii, pe care n-am mai vazut-o de 10 ani.
Felicitari inca o data!
teodoramonica
• 28.10.2009 13:45:56
foarte buna idee si foarte gustoasa prajitura.
Felicitari si multumiri.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.11.2013 15:31:50
Tocmai am facut-o si eu...e super delicioasa si f usor de facut ;)
Merci frumos pt reteta ^_^