Cremes A la Cluj

Postat pe: 27-11-2010
(6)

Ingrediente

3 oua
250 grame zahar
125 grame amidon
1 l lapte
250 ml frisca lichida (optional)
4 pliculete zahar vanilat
zahar pudra pentru ornat la final
foi de cremes (cumparate)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Separam ouale, batem bine albusul cu un pic de sare, galbenusurile le frecam cu zahar si zaharul vanilat. Punem la fiert jumatate din cantitatea de lapte, iar in cea ramasa punem amidonul si amestecam. Cand fierbe laptele adaugam galbenusurile frecate cu zahar (ca sa se dizolve si amestecam in continuare), dupa care punem si laptele cu amidonul.

Este foarte important sa lucram la foc mic. Amestecam pana se face ca o budinca, apoi adaugam imediat albusurile batute spuma (atunci cand este fierbinte budinca) punem cate o lingura de albus si amestecam. Nu e important cum amestecam pentru ca nu se "taie" nimic in reteta asta.

Intr-o tava asezam prima foaie de cremes peste care sa turnam budinca un pic calduta si o lasam sa se raceasca de tot. Acum putem sa adaugam si un strat de frisca, dar este optional. Faramitam cea de-a doua foaie de cremes si presaram peste budinca (are si un aspect mai frumos, dar este si mai usor de taiat).

Dam la frigider pentru cateva ore sau ideal ar fi sa o lasam peste noapte. Inainte sa o taiem pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cremes A la Cluj" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

crinaro
•  11.11.2013 15:31:50

Tocmai am facut-o si eu...e super delicioasa si f usor de facut ;)
Merci frumos pt reteta ^_^

dumiany
•  27.03.2011 18:39:35

OAUUUU CE BINE ARATA.

tyran_boxescu
•  18.12.2009 14:58:35

Mi s-a parut extrem de complicat sa ma autentific:))
Singurul lucru pe care doresc sa il scriu e urmatorul:
Am vazut reteta ieri si mi-am adus aminte de Cremesul de la Carpati..
L-am facut aseara, acuma nu mai este:))
E super bun...
Foile zdrobite sunt delicioase, superb....
Am sa mai fac, probabil ca zilnic la ritmul in care il mancam:))
Felicitari...
A fost pentru mine ca o excursie in Piata Unirii, pe care n-am mai vazut-o de 10 ani.
Felicitari inca o data!

teodoramonica
•  28.10.2009 13:45:56

foarte buna idee si foarte gustoasa prajitura.
Felicitari si multumiri.

sabina1609
•  23.05.2009 12:45:29

Foile sunt cumparate!

asa
•  13.05.2009 16:46:09

dar foile cum se fac/?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cremes A la Cluj