Se fierbe laptele cu o lingura de zahar si zaharul vanilat 2-3 min. Intre timp se zdrobesc boabele de cafea. Se ia vasul cu lapte de pe foc, se adauga boabele de cafea zdrobite, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze 15 min.
Se rade coaja de la 1 portocala, iar ciocolata se rupe bucatele. Se caramelizeaza 100 g zahar, se stinge cu 1/2pahar cu apa si se amesteca folosind o lingura de lemn.
Se reduce focul si se adauga ciocolata bucatica dupa bucatica amestecind continuu. Se toarna apoi laptele printr-o strecuratoare care va retine resturile de cafea, se adauga coaja de portocala rasa si se amesteca bine.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se ia vasul cu ciocolata de pe foc si se adauga in el acest amestec de galbenusuri. Se reaseaza pe plita la foc moale si se lasa sa se incalzeasca batand cu telul. Dupa primele clocote se ia de pe foc.
Se toarna in 4 boluri de desert termorezistente si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu feli de portocala, kiwi si cite o portie de frisca batuta.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii