Se fierbe laptele cu o lingura de zahar si zaharul vanilat 2-3 min. Intre timp se zdrobesc boabele de cafea. Se ia vasul cu lapte de pe foc, se adauga boabele de cafea zdrobite, se acopera cu un capac si se lasa sa se infuzeze 15 min.
Se rade coaja de la 1 portocala, iar ciocolata se rupe bucatele. Se caramelizeaza 100 g zahar, se stinge cu 1/2pahar cu apa si se amesteca folosind o lingura de lemn.
Se reduce focul si se adauga ciocolata bucatica dupa bucatica amestecind continuu. Se toarna apoi laptele printr-o strecuratoare care va retine resturile de cafea, se adauga coaja de portocala rasa si se amesteca bine.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se ia vasul cu ciocolata de pe foc si se adauga in el acest amestec de galbenusuri. Se reaseaza pe plita la foc moale si se lasa sa se incalzeasca batand cu telul. Dupa primele clocote se ia de pe foc.
Se toarna in 4 boluri de desert termorezistente si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu feli de portocala, kiwi si cite o portie de frisca batuta.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii