Crema Ganache de Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie)
300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu, si se lasa sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, poi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.
Se pot adauga in timpul fierberii arome: nes, rom, vanilie.

In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine etc.
Eu am impartit-o in doua: in una am pus rom iar in cealalta coji de portocala confiate.
Cu aceasta crema am umplut cosulete de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema Ganache de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mirei79
•  19.03.2011 20:35:20

foarte buna !!

looqpool
•  10.08.2009 03:00:45

si mie imi plac coji de portocala, sint curioasa cum v-a reusi crema daca ornez cu visine sau prune!

galateea
•  18.03.2009 13:48:35

Nu ne dai ceva amanunte despre cosuletele??? Ar fi interesant si mai ales util ,ma gandesc ,atunci cand vrei sa ai ceva deosebit ,intr-o zi deosebita!

lucia_bp
•  12.03.2009 07:17:05

O crema deosebit de buna.
Multumesc pentru reteta ! Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema Ganache de Ciocolata