Crema Ganache de Ciocolata

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte - jumate amaruie)
300 ml frisca lichida

Mod de preparare

Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza.

Se pune cratita direct pe foc mediu, si se lasa sa fiarba cateva minute (4-5) amestecand incontinuu, poi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore, de preferat sa se faca crema cu o seara inainte. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa si groasa. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta.
Se pot adauga in timpul fierberii arome: nes, rom, vanilie.

In crema se pot pune bucatele mici de ciocolata, stafide inmuiate in rom, visine etc.
Eu am impartit-o in doua: in una am pus rom iar in cealalta coji de portocala confiate.
Cu aceasta crema am umplut cosulete de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema Ganache de Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mirei79
•  19.03.2011 20:35:20

foarte buna !!

looqpool
•  10.08.2009 03:00:45

si mie imi plac coji de portocala, sint curioasa cum v-a reusi crema daca ornez cu visine sau prune!

galateea
•  18.03.2009 13:48:35

Nu ne dai ceva amanunte despre cosuletele??? Ar fi interesant si mai ales util ,ma gandesc ,atunci cand vrei sa ai ceva deosebit ,intr-o zi deosebita!

lucia_bp
•  12.03.2009 07:17:05

O crema deosebit de buna.
Multumesc pentru reteta ! Felicitari !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema Ganache de Ciocolata