Se caramelizeaza 2 cani de zahar, pana prinde o culoare frumoasa, apoi se distribuie uniform pe peretii vasului, daca o bagamin cuptor in alt vas atunci mutam caramelul si distribuim uniform in vas si lasam sa se raceasca cam 10 min.
Intre timp batem ouale bine cu 1 cana de zahar si cu zaharul vanilinat, apoi adaugam laptele, si batem bine. Cand caramelul sa racit adaugam laptele cu ouale peste si bagam la cuptorul preincalzit.
Intr-o tava mai mare de cuptorse toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Acest pas este important deoarece altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund. Se lasa cam 40 min la cutor la foc potrivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la frigider cam 2 ore.
Se poate face si din jumatate de ingrediente!!
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii