Crema de Nuci / Alune

Complexitate
redusa
Crema de Nuci / Alune

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • -50 g caise uscate + cateva bucati pentru decor
  • -50 g stafide + cateva bucati pentru decor
  • -200 g nuca + cateva miezuri de nuca pentru decor
  • -200 ml apa
  • -120 g zahar
  • -50 g faina de orez lipicios sau faina de orez
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Spalati caisele si lasati-le sa se usuce, rasfirate pe un prosop. Taiati-le in bucatele mici, oprind cateva fasiute pentru decor.

Spalati stafidele si puneti-le la scurs.

Puneti miezul de nuca intr-o cratita in care fierbe apa cu un praf de sare si lasati la foc mic 3- 5 min. Scurgeti si curatati nucile de pielita, cat puteti de bine. Tocati / macinati marunt.

Puneti-le la fiert impreuna cu 200 ml apa si ½ din cantitatea de zahar, amestecand mereu pana ce zaharul este dizolvat.

Adaugati faina de orez diluata in putina apa rece si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Dati deoparte.

Combinati stafidele si caisele cu restul de zahar si turnati peste crema calda. Omogenizati cat sa se topeasca zaharul.

Serviti crema fierbinte sau rece, decorata cu felii de caise uscate si stafide.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)