Spalati caisele si lasati-le sa se usuce, rasfirate pe un prosop. Taiati-le in bucatele mici, oprind cateva fasiute pentru decor.
Spalati stafidele si puneti-le la scurs.
Puneti miezul de nuca intr-o cratita in care fierbe apa cu un praf de sare si lasati la foc mic 3- 5 min. Scurgeti si curatati nucile de pielita, cat puteti de bine. Tocati / macinati marunt.
Puneti-le la fiert impreuna cu 200 ml apa si ½ din cantitatea de zahar, amestecand mereu pana ce zaharul este dizolvat.
Adaugati faina de orez diluata in putina apa rece si lasati la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema. Dati deoparte.
Combinati stafidele si caisele cu restul de zahar si turnati peste crema calda. Omogenizati cat sa se topeasca zaharul.
Serviti crema fierbinte sau rece, decorata cu felii de caise uscate si stafide.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAm primit o provocare și cum sunt Bucătăraș Minunat, nu puteam dezamăgi colegele;) Mi-a sărit în ochi :D Prăjitura cu...
Prăjitură cu nucăCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii