Am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar, am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult, 5 minute, am lasat mai moale aluatul.
Se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent, se fac cozonacii si ce-i mai important, am vazut eu, sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora, se coc la foc mderat, proba cu scobitoarea, deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia (nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai crec bine, se ung cand sant aproape gata)
Un aperitiv numai bun pentru zile speciale de sarbatoare. Nu ne omoram cu munca la el, dar va impresiona mesenii. Un blat...
Blinii cu crema de somonCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii