Cozonacel de Post

Postat pe: 11-11-2011
(1)

Ingrediente

1 kg faina
40-50 gr drojdie proaspata
9 linguri zahar
circa 100gr margarina
4-5 linguri ulei floarea soarelui
lapte soia am pus circa 2 cani (400-500 ml) depinde si de faina
coaja de la o lamaie rasa
vanilie
esenta rom
o lingurita rasa sare
Umplutura
nuci macinate amestecate cu cacao
esenta rom
zahar
si un pic de lapte soia ca sa devina mai lichida
toate le-am pus din ochi si dupa gustul meu

Mod de preparare

Am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar, am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult, 5 minute, am lasat mai moale aluatul, se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent.

Se fac cozonacii si ce-i mai important, am vazut eu, sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora, se coc la foc mderat, proba cu scobitoarea, deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia (nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine, se ung cand sunt aproape gata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonacel de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teosim
•  25.11.2011 14:45:33

Daca se va inlocui laptele de soia ( destul de costisitor ) cu apa ,nu va fi nici o problema .Asteptam si alte retete de post.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonacel de Post