Cozonacel de Post

Postat pe: 11-11-2011
(1)

Ingrediente

1 kg faina
40-50 gr drojdie proaspata
9 linguri zahar
circa 100gr margarina
4-5 linguri ulei floarea soarelui
lapte soia am pus circa 2 cani (400-500 ml) depinde si de faina
coaja de la o lamaie rasa
vanilie
esenta rom
o lingurita rasa sare
Umplutura
nuci macinate amestecate cu cacao
esenta rom
zahar
si un pic de lapte soia ca sa devina mai lichida
toate le-am pus din ochi si dupa gustul meu

Mod de preparare

Am pus drojdia la inmuiat cu lapte de soia caldut si un pic zahar, am amestecat apoi toate ingredientele intr-un castronel si nu am framantat prea mult, 5 minute, am lasat mai moale aluatul, se lasa apoi la crescut circa o ora la loc ferit de curent.

Se fac cozonacii si ce-i mai important, am vazut eu, sa-i lasi sa creasca in tavi iar vreo ora, se coc la foc mderat, proba cu scobitoarea, deasupra i-am uns cu un amestec de margarina topita cu un pic de zahar si lapte de soia (nu i-am uns cand i-am bagat in cuptor caci fac o crusta tare deasupra si nu mai cresc bine, se ung cand sunt aproape gata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cozonacel de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teosim
•  25.11.2011 14:45:33

Daca se va inlocui laptele de soia ( destul de costisitor ) cu apa ,nu va fi nici o problema .Asteptam si alte retete de post.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cozonacel de Post