Cozonac-trandafir cu unt

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac-trandafir cu unt

Ingrediente

  • pentru cozonac:
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • pentru crema de unt:
  • 3 linguri pline cu zahar
  • 1 pachet cu unt
  • Coaja rasa de portocala sau lamaie, stafide
  • 1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao.
Se framanta bine pana se desprinde aluatul de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).

Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.
Se taie in bucati mari si se pun una langa alta, intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute sau pana se rumeneste.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Desert cozonac Roscon
Bucataras.RO

Desert cozonac Roscon

"Bunatati pentru Craciun"

Desert cozonac Roscon
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala