Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: cele 200 g de zahar, uleiul, cele 500 g faina (in ploaie), cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut. Eu am adaugat si o lingura de cacao.
Se framanta bine pana se desprinde aluatul de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul).
Se presara faina pe masa de lucru si se intinde coca intr-o foaie subtire.
Preparam crema de unt: se amesteca untul cu cele 70 g de zahar (cu mixerul sau cu o lingura) pana se obtine o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se umple cu crema de unt, se ruleaza ca pe o rulada.
Se taie in bucati mari si se pun una langa alta, intr-o cratita unsa cu margarina sau unt.
Se unge cozonacul cu 1 galbenus de ou si se da la cuptorul incins 40 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta Buna!
Un pranz usor si satios si pe gustul tuturor!
Paste cu carne tocata de pui si mozzarellaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii