Cozonacul zic eu ca e simplu pt ca nu e f costisitor, nu e bogat in calorii (fata de cozonacul clasic, cu mai mult zahar, smantana, multe oua etc.) si daca se foloseste masina pt framantat si crescut, nu e mult de munca.
Toate ingredientele pt aluat le-am pus la masina de paine pe progamul aluat (l-am pus de 2 ori la framantat + crescut).
Am impartit aluatul in 3 (in functie de marimea tavii in care se coace cozonacul) am adaugat umplutura. Am uns 2 din tavi numai cu ulei si le-am tapetat cu faina (sunt teflonate si nu era nevoie de mai mult), ce-a de a treia tava am pus hartie cerata de copt in ea (ca nu e teflonata - asa trebuie in tava mea).
Am pus cozonacii in tavi, i-am uns cu ou si am presarat nuca de cocos, i-am mai lasat la crescut asa in tava inca jumatate de ora, apoi i-am pus la copt la temperatura medie, pentru o ora si jumatate.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii