Se opareste faina cu putin lapte fiert si se lasa sa se racoreasca. Se pune un galbenus de ou, putin zahar apoi drojdia dizolvata in lapte caldut. Se lasa la crescut maiaua de trei ori.
Maiaua, faina, zaharul dizolvat in laptele ramas, sarea dizolvata in restul galbenusurilor, laptele batut, mirodeniile, uleiul si margarina, se framanta foarte bine. Se lasa la dospit de trei ori.
Se intind foi care se ung cu umplutura obtinuta asfel: albusurile batute spuma se amesteca cu zahar, nuca macinata, cacao, esenta de rom.
Se ruleaza cozonacii , se ung deasupra cu galbenus de ou si se coc la foc mderat.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii