Cozonac Moldovenesc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 2 kg faina
  • 250 gr ulei
  • 350 gr zahar
  • 100 gr drojdie
  • 8 galbenusuri
  • 2 vanilii
  • 3 lingurite razatura lamaie
  • 2 lingurite sare
  • 500 ml lapte dulce
  • 500 ml lapte batut
  • 1 lingura margarina
  • 1 sticluta esenta rom
  • UMPLUTURA:
  • 8 albusuri
  • zahar
  • nuca macinata
  • cacao
  • 1 sticluta esenta rom

Mod de preparare

Se opareste faina cu putin lapte fiert si se lasa sa se racoreasca. Se pune un galbenus de ou, putin zahar apoi drojdia dizolvata in lapte caldut. Se lasa la crescut maiaua de trei ori.

Maiaua, faina, zaharul dizolvat in laptele ramas, sarea dizolvata in restul galbenusurilor, laptele batut, mirodeniile, uleiul si margarina, se framanta foarte bine. Se lasa la dospit de trei ori.

Se intind foi care se ung cu umplutura obtinuta asfel: albusurile batute spuma se amesteca cu zahar, nuca macinata, cacao, esenta de rom.

Se ruleaza cozonacii , se ung deasupra cu galbenus de ou si se coc la foc mderat.

Se servesc dupa ce s-au racit.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia