Cozonac Floare cu Finetti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cozonac Floare cu Finetti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g finetti duo
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Faina se pune intr-un castron, se pune maiaua crescuta, untul sa fie la temperatura camerei, zaharul, un praf de sare, galbenusurile si esentele.
Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul, trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios. Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca.
Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati.
Presaram faina, intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda, se lasa marginiile goale.
Intindem urmatoarea bucatata de aluat, repetam procedura si o asezam peste prima foaie, punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti.
Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar, se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati.
Se ia paharul din mijloc, se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori.
Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute.
Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu visine si nuca
2
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Sufleu de branza
Bucataras.RO

Sufleu de branza

Sufleul este un preparat care seamana tare mult cu o budinca. Diferenta o face albusul care se adauga in sufleu la sfarsit,...

Sufleu de branza
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!