Cozonac Floare cu Finetti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cozonac Floare cu Finetti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g finetti duo
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Faina se pune intr-un castron, se pune maiaua crescuta, untul sa fie la temperatura camerei, zaharul, un praf de sare, galbenusurile si esentele.
Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul, trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios. Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca.
Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati.
Presaram faina, intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda, se lasa marginiile goale.
Intindem urmatoarea bucatata de aluat, repetam procedura si o asezam peste prima foaie, punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti.
Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar, se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati.
Se ia paharul din mijloc, se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori.
Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute.
Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti