Cozonac Floare cu Finetti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cozonac Floare cu Finetti

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 g finetti duo
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta vanilie si rom
  • 1 plic drojdie
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se prepara maiaua, intr-un bol punem drojdia si aproximativ 100 ml lapte caldut, se pun pe rand laptele si se adauga si 2-3 linguri de faina, se amesteca si se lasa sa creasca.
Faina se pune intr-un castron, se pune maiaua crescuta, untul sa fie la temperatura camerei, zaharul, un praf de sare, galbenusurile si esentele.
Se amesteca ingredientele, se adauga laptele caldut putin cate putin si incepem sa framantam aluatul, trebuie sa fie moale dar sa nu fie lipicios. Se acopera si se lasa 1 ora sa creasca.
Pe blatul de lucru se presara faina, punem aluatul il taiem in patru bucati.
Presaram faina, intindem prima bucata de aluat, deasupra punem un disc rotund, decupam marginiile si punem foaia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Punem peste foaie finetti (se topeste putin intr-o craticioara cu apa calda, se lasa marginiile goale.
Intindem urmatoarea bucatata de aluat, repetam procedura si o asezam peste prima foaie, punem din nou finetti, punem urmatoarea foaie intinsa, finetti iar pe ultima foaie nu se mai pune finetti.
Deasupra in mijloc peste foi se pune un pahar, se taie aluatul in sferturi, fiecare sfert se taie in jumatate iar fiecare felie se taie din nou in jumatate, se obtin 16 bucati.
Se ia paharul din mijloc, se iau cate 2 felii, se rasucesc de cate 2 ori.
Se iau din nou cate 2 felii, se ridica si se lipesc bine la capete si se lasa sa creasca cam 10-15 minute.
Se unge cu un albus de ou, se da la cuptorul preincalzit pentru circa 30 minute.
Se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate servi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia