Punem faina intr-un vas si peste faina, adaugam cele 4 galbenusuri; separat intr-o oala, punem laptele dulce cu iaurtul sa se incalzeasca pe foc impreuna cu zaharul, se incalzeste foarte putin, asa ca apa de vara, apoi se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se amesteca bine si se pune peste faina, adaugam un varf de cutit de sare, esenta si se framanta foarte bine, adaugand apa minerala, spre final, punem cate un pic de ulei peste aluat si continuam sa framantam pana vom obtine un aluat, nu prea tare, nu prea moale, sa il putem intinde, apoi punem vasul pe o pernuta sa creasca.
Punem nucile macinate intr-un vas peste nuci, adaugam albusurile, dulceata de trandafiri, esenta, cacao si amestecam bine.
Cand aluatul este crescut il impartim in patru bucati egale si facem patru foi pe care vom intinde compozitia de cacao, apoi asezam rahat si presuram cu stafide, rulam si impletim fiecare cozonac in doua, il asezam in tavi in care am pus hartie cerata; ungem cozonacii cu un ou batut si presuram mac din belsug, apoi dam tava la cuptor, pentru o ora la foc potrivit. Cand sunt copti, ii scoatem si ii ungem cu miere de albine indoita cu apa. Am inlocuit zaharul din compozitie cu dulceata de nuca.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...
Gem de gutuiCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii