Cozonac cu migdale si cacao

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac cu migdale si cacao

Ingrediente

  • pentru 1 cozonac:
  • 5 oua
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie
  • 1 varf de lingurita cu sare
  • 200 g zahar
  • 100 ml ulei
  • pentru crema:
  • 5 linguri pline cu zahar
  • 3 linguri cacao;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura migdale macinate;
  • Putin unt;
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.

Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si restul de lapte.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam 1 o ora (pana isi dubleaza volumul). Intre timp, preparam umplutura amestecand zaharul si pudra de cacao. Putem adauga si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat si stafide.

Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul si cacaoa, apoi si migdalele macinate si cateva fasii de unt.
Se aseza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.
Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa