Faina o cernem, daca este nevoie.
Apa o incalzim putin si dizolvam in ea, drojdia uscata, impreuna cu 2 linguri de zahar.
Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.
Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.
Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.
Asteptam sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).
Pana creste aluatul, facem umplutura :
Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.
Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.
Pe aluatul intins, punem cu mana, nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.
Acoperim cozonacul cu o folie de plastic, unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou pentru inca 30-45 minute.
Il punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 minute .
P.S. Eu am facut portie dubla, pentru a obtine 2 cozonaci destul de mari.
Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...
Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de mararO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii