Faina o cernem, daca este nevoie.
Apa o incalzim putin si dizolvam in ea, drojdia uscata, impreuna cu 2 linguri de zahar.
Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.
Framantam pana cand avem un aluat ferm si nelipicios.
Acoperim aluatul cu un prosop curat sau cu o folie de plastic si il punem intr-un loc caldut.
Asteptam sa creasca, pana isi dubleaza volumul (cam 45 minute, dar depinde de temperatura din incapere).
Pana creste aluatul, facem umplutura :
Nuca prajita o maruntim sau chiar o putem macina; merisoarele le amestecam cu esenta de rom si le lasam sa traga esenta.
Pe masa infainata sau unsa cu ulei, turnam aluatul si il intindem pana cand obtinem o foaie de aluat groasa cam de 0.5 mm.
Pe aluatul intins, punem cu mana, nuca si merisoarele. Rulam aluatul si il asezam in tava de copt.
Acoperim cozonacul cu o folie de plastic, unsa cu ulei si il lasam sa creasca din nou pentru inca 30-45 minute.
Il punem la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 minute .
P.S. Eu am facut portie dubla, pentru a obtine 2 cozonaci destul de mari.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii