Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.
Intre timp, apa ramasa se incalzeste usor, se adauga zaharul si se amesteca pentru a se dizolva. Se toarna peste faina, uleiul, coaja rasa de lamaie si restul de apa. Se amesteca totul, apoi se rastoarna pe masa de lucru. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Daca mai este cazul, se adauga faina sau apa. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru, unsa cu ulei in forma dreptunghiulara. Se unge cu merele rase (pregatite pentru iarna), se presara nuca macinata si scortisoara, apoi se ruleaza cat mai strans. Se lasa deoparte.
Se ia a doua parte si se intinde la fel, apoi se unge cu gem de prune cu nuca. Se ruleaza si aceasta, apoi se impleteste cu cealalta rulada, dupa care se asaza intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa cca. 30 de minute sa creasca, apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40 de minute (sau pana se coace si se rumeneste frumos deasupra).
Pofta buna!
Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosSavureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...
Paste Bolognese - imbietoare si delicioaseMuffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Comentarii