Se pregateste maiaua
Intre timp separam albusurile de galbenusuri, incalzim laptele cu zaharul + coaja de lamaie si protocala
Se incorporeaza maiaua in faina, adaugam laptele cu zaharul si galbeneusurile frecate cu o lingurita sare.
La final framanatam adaugand treptat uleiul.
Se lasa la crescut 1,5 - 2 ore
Se pregateste umplutura
Albusurile se fat spuma cu 100 gr zahar, apoi se adauga cacao, scortisoara, esenta si 200 gr nuca macinata
se taie rahatul fasii iar restul de nuca se zdrobeste cu sucitorul
Dupa ce compozitia a crescut, se portioneaza in 8 bucati (cate doua pentru fiecare cozonac)
Se ruleaza apoi si se pune in forma de cozonac.
Se coace aproximativ 40 min.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii