Cozonac

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac

Ingrediente

  • 2 kag faina
  • 1 l lapte
  • 330 gr zahar
  • 500 ml ulei
  • 8-10 oua
  • 2 cuburi drojdie
  • cacao
  • scortisoara
  • esenta rom
  • coaja lamaie si portocala
  • 400 gr nuca
  • 300 -400 gr rahat
  • preferential stafide

Mod de preparare

Se pregateste maiaua
Intre timp separam albusurile de galbenusuri, incalzim laptele cu zaharul + coaja de lamaie si protocala
Se incorporeaza maiaua in faina, adaugam laptele cu zaharul si galbeneusurile frecate cu o lingurita sare.
La final framanatam adaugand treptat uleiul.

Se lasa la crescut 1,5 - 2 ore

Se pregateste umplutura
Albusurile se fat spuma cu 100 gr zahar, apoi se adauga cacao, scortisoara, esenta si 200 gr nuca macinata
se taie rahatul fasii iar restul de nuca se zdrobeste cu sucitorul

Dupa ce compozitia a crescut, se portioneaza in 8 bucati (cate doua pentru fiecare cozonac)
Se ruleaza apoi si se pune in forma de cozonac.
Se coace aproximativ 40 min.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici