Ingrediente
● choux pastry: |
● 284 gr apa |
● 114 gr margarina sau unt |
● 143 gr faina |
● 4 oua |
● un pic de sare |
● 1-2 lg zahar |
● sos de ciocolata: |
● 500 ml lapte |
● 75 cacao |
● 100 gr zahar sau dupa gust |
● 100-200 gr amidon alimentar sau dupa consistenta dorita |
● 1 lingurita unt |
● umplutura: |
● 1 tub frisca |
Mod de preparare
METODA:
Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)
Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.
CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat
Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).
Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.
Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...
Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C
SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)
Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte
Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare
Adaugati untul si amestecati foarte bine
Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE
umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coux Pastry" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)
Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.
CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat
Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).
Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.
Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...
Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C
SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)
Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte
Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare
Adaugati untul si amestecati foarte bine
Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE
umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coux Pastry" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany