Coux Pastry

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • choux pastry:
  • 284 gr apa
  • 114 gr margarina sau unt
  • 143 gr faina
  • 4 oua
  • un pic de sare
  • 1-2 lg zahar
  • sos de ciocolata:
  • 500 ml lapte
  • 75 cacao
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • 100-200 gr amidon alimentar sau dupa consistenta dorita
  • 1 lingurita unt
  • umplutura:
  • 1 tub frisca

Mod de preparare

METODA:

Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)

Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.

CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat

Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).

Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.

Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...

Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C

SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)

Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte

Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare

Adaugati untul si amestecati foarte bine

Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE

umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere