METODA:
Intr-o cratita cu maner si fundul gros puneti apa, margarina(unt), sarea, zaharul si aducetile la punctul de fierbere sa topiti margarina (untul)
Cand s-a topit margarina(untul ) indepartati cratita de pe foc si amestecati faina foarte bine.
CHOUX PASTRY:
Pune-ti cratita innapoi pe foc si continuati sa amestecati pana cand peretii cratitei devini curati si excesul de apa a fost indepartat
Indepartati cratita din nou de pe foc si acordati timp compozitiei sa se racoreasca un pic (pentru a nu coace oua-le).
Apoi incepeti sa adaugati oua-le unul cate unul amestecand in continuu pana obtineti o compozitie omogena.
Daca vi se pare compozitia ca fiind prea groasa mai adaugati un ou, ...
Pe o tava asezati hartie dupa care folositi o lingura (daca nu dispuneti de alte resurse) si incepeti sa portionati
Se coc la temp cuprinsa intre 180-200 grade C
SOS DE CIOCOLATA:
Amestecati amidonul alimentar cu 50-100 ml apa rece
Salvati un pic de lapte rece si amestecati cacaua
Intr-o cratita se aduce la punctul de fierbere laptele ramas si zaharul (incepeti cu cantitatea minima de zahar si mai adaugati dupa gust)
Apoi amestecati cacaua in lapte foarte bine tinand laptele foarte fierbinte
Amestecati amidonul dizolvat pana obtineti o consitenta satisfacatoare
Adaugati untul si amestecati foarte bine
Desigur daca va puteti permite topiti ciocolota cu unt si miere pe baie-mary ca sa obtineti sos de ciocolata
SERVIRE
umpleti profiteroale-le cu frisca
asezati-le pe o farfurie si turnati sos pe deasupra
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii