Cornuri Pufoase

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Cornuri Pufoase

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 2 ouă +1 galbenus
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte +2 linguri
  • 60 g unt
  • 1 plic drojdie uscată
  • coaja de portocală
  • esență vanilie
  • un praf de sare
  • Nutella

Mod de preparare

In vasul robotului de bucătărie, amestecam drojdia cu faina si lasam 15 minute. Adăugăm apoi ouăle, zaharul, laptele, aromele si untul topit (sa fie călduț). când aluatul prinde consistenta, presaram si sarea. Framantam pana obținem o cocă netedă, fina, usor lipicioasa.
Acoperim vasul si lasam la dospit cam 1 ora, chiar 1 ora si jumatate.
când aluatul a crescut frumos, intindem foi rotunde, pe blatul de lucru usor infainat si împărțim fiecare foaie în opt triunghiuri. La baza fiecaruia punem cate-o lingurița cu Nutella sau cu gem si rulam spre vârf, formând astfel cornul.
Le asezam în tava tapetata cu hartie de copt si mai lăsăm la crescut cam 15 minute.
Ungem cornurile cu galbenus diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pâna se rumenesc frumos.
Sunt foarte moi si pufoase. Nu adăugați făină in exces. Aluatul este usor lipicios.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Bucataras.RO

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!