Cornuri Dospite Fara Ou (de Post)

Complexitate
redusa
Cornuri Dospite Fara Ou (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte de cocos (migdale/soia) (un pahar)
  • 150 ml ulei (1 paharel de vin)
  • 30 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata=7 gr)
  • 2 linguri de zahar
  • praf de sare
  • esenta de rom
  • vanilie dupa gust
  • coaja de lamaie/portocala
  • nuca si/sau gem (eu am amestecat nuca si gem de caise pentru umplutura)
  • 4-5 linguri de lapte de cocos (soia, migdale)
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Cu ani si ani in urma faceam niste cornulete foarte bune, moi si foarte pufoase din cartea Sandei Marin.
Mi-am reamintit de ele si am cautat reteta, am gasit-o si am transformat-o putin de tot ca sa o pot pregati si in perioada postului. Deci, am dat ingredientele modificate dar cantitatile au ramas la fel ca si in carte (inclusiv titlul retetei, dar fara informatia din paranteza).

Se cerne faina intr-un castron. Se amesteca cu zaharul, sarea plus vanilina daca folositi, coaja de portocala sau lamaie.

Drojdia se amesteca cu un varf de lingurita de zahar si o lingurita de faina, se adauga apa calda deasupra sa obtinem un aluat foarte moale, se acopera si se lasa la dospit.

Dupa ce a dospit drojdia, facem loc in mijlocul fainii si turnam acolo, plamadeala.

Laptele de cocos cald (soia/migdale depinde de care folositi) se amesteca cu uleiul, romul si esenta de vanilie (daca folositi lichid si nu pulbere).

Se framanta un aluat moale. Dupa omogenizare, se aseaza intr-un castron, se acopera cu folie alimentara, apoi cu un prosop si se aseaza intr-un loc ferit de curenti de aer rece si sa lasa la dospit.

Cand si-a dublat volumul se indeparteaza prosopul si folia alimentara, se rastoarna pe un blat de lucru de lemn (e indicat pentru a pastra caldura in aluat) si se framanta 1 minut pentru omogenizare.

Se imparte apoi in 5 bucati (sau 6, cum am facut eu ca sa imi iasa cornuletele putintel mai micute) se intinde o suprafata rotunda, se taie in 8 felii triunghiulare. Pe fiecare felie se aseaza gemul dorit si se ruleaza in forma de cornulet.

Inainte de a aseza gemul de felia de aluat, cu degetele intindem de varful feliei, iar partea lata a ei o crestam putin, apoi trecem la umplut si rulat.

Asezam cornuletele pe tava de copt si le ungem cu laptele (a doua cantitate prevazuta in reteta) amestecat cu miere si incalzit putin.

Asezam tava in cuptorul incalzit la foc moale (350F /180C) si coacem pana prind o crusta aurie.

Avem grija sa nu depasim momentul asta pentru ca nu vom mai avea cornulete moi si pufoase ci vom avea unele crocante si tari.

Deci culoarea trebuie sa fie aurie, nu aramie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert pasca fara aluat
Bucataras.RO

Desert pasca fara aluat

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata...

Desert pasca fara aluat
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola