Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar

Postat pe: 07-12-2016
(0)

Ingrediente

500 gr faina
400 ml lapte
150 gr unt
2 linguri de zahar
2 galbenusuri
praf de sare
coaja razuita de la o lamaie bio
7 gr drojdie
Umplutura :
300 gr dovleac placintar razuit
1 lingurita scortisoara
2-3 linguri zahar
Extra :
1 ou

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Aluatul
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el, dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem un locas . Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final, punem laptele amestecat cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.
Umplutura
Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt, impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment ) pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca .
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati . Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi, pana terminam cu prima jumate.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri.
Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava, astfel incat sa aiba loc sa creasca.
Formam toate cornurile si le asezam in tava.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.
Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).
Pofta buna !

-

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar