Ingrediente
● Pentru cornuri: |
● 25 g drojdie proaspata |
● 100 g zahar |
● 550 g faina (sau cat cuprinde) |
● 150 ml suc de portocale proaspat stors |
● 150 ml apa minerala carbogazoasa |
● 1 praf de sare |
● esenta de vanilie |
● 2 linguri ulei |
● 250 g rahat |
● 4-5 linguri dulceata de capsuni |
● Pentru sirop: |
● 200 ml apa |
● 40 g zahar pudra |
● esenta de vanilie |
● 2 linguri ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
40min

PORȚII
10 portii
Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand devine lichida. Se cern 300 g faina peste ea.
Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.
Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.
Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.
Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.
Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Sucul de portocale si apa minerala se incalzesc la temperatura corpului si se toarna peste faina. Se adauga esenta de vanilie si un praf de sare si se framanta totul, adaugand faina pana cand aluatul devine elastic si nelipicios. Se unge castronul cu ulei si se framanta si coca cu putin ulei, formandu-se o bila din ea, care se lasa la crescut la loc cald.
Intre timp, fiecare bucata de rahat se taie in 8 parti.
Dupa ce coca a crescut se ia din ea cate o bucatica si se intinde cu ajutorul sucitorului pe masa de lucru infainata. Se decupeaza un triunghi din coca intinsa, iar la baza se pun cateva bucatele de rahat. Se ruleaza coca dinspre baza inspre varf, iar capetele se indoaie usor. Se procedeaza la fel si cu cornurile umplute cu dulceata.
Cornurile astfel formate se pun in tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, se acopera cu o folie si se lasa sa mai cresca putin la loc cald.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Dupa aceea, cornurile se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun apa, zaharul, esenta si uleiul intr-un craticior si se dau in clocote.
Cornurile fierbinti se ung cu acest sirop, apoi se acopera cu o folie de aluminiu ca sa se mentina moi si pufoase. Pentru servire se pot pudra cu zahar. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany