Cornuri cu rahat (de post)

Complexitate
redusa
Cornuri cu rahat (de post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri miere, sau zahar
  • Umplutura:
  • rahat divers colorat, taiat bucatele
  • se mai poate pune: nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros

Mod de preparare

Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa.
Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca “bulbuci”, sa fermenteze drojdia.

Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.

Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins.
Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti….bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.

Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou , dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri.

Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf.

Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca.

Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa.
Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.

Dam la cuptorul incalzit pentru 30 min. la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Tort Dobos
4
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache