Cornuri cu rahat (de post)

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

500 gr faina
250 ml apa
20 gr drojdie proaspata
4 linguri zahar
2 linguri margarina
1 lingura ulei
1 lingurita sare
3-4 linguri miere, sau zahar
Umplutura:
rahat divers colorat, taiat bucatele
se mai poate pune: nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros

Mod de preparare

Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa.
Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca bulbuci, sa fermenteze drojdia.

Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.

Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins.
Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti.bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.

Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou , dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri.

Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf.

Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca.

Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa.
Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.

Dam la cuptorul incalzit pentru 30 min. la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu rahat (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

abcdef7me
•  11.08.2010 18:44:12

fetelor daca doriti sa iasa mai fragede puteti pune si untura ;)

strumph
•  24.02.2010 23:43:17

cred k sunt pufoase

bety25
•  06.01.2010 20:54:27

buuune!felicitari pt reteta!

al3
•  13.12.2009 00:14:50

ies mult mai gustoase cu miere daca le ungem?

andreeha
•  27.03.2009 19:11:15

as vrea sa incerc si cornurile tale, dar problema este ca aici nu se gaseste margarina de prajituri, ci doar din aceea care se intinde pe paine (cum e la noi delma, linco). merge sa folosesc acest tip de margarina? sau cu ce as putea substitui margarina? cu unt? oricum, felicitari pentru cornuri

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu rahat (de post)