Cornuri cu rahat (de post)

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

500 gr faina
250 ml apa
20 gr drojdie proaspata
4 linguri zahar
2 linguri margarina
1 lingura ulei
1 lingurita sare
3-4 linguri miere, sau zahar
Umplutura:
rahat divers colorat, taiat bucatele
se mai poate pune: nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros

Mod de preparare

Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa.
Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca bulbuci, sa fermenteze drojdia.

Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.

Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins.
Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti.bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.

Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou , dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri.

Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf.

Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca.

Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa.
Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.

Dam la cuptorul incalzit pentru 30 min. la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornuri cu rahat (de post)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

abcdef7me
•  11.08.2010 18:44:12

fetelor daca doriti sa iasa mai fragede puteti pune si untura ;)

strumph
•  24.02.2010 23:43:17

cred k sunt pufoase

bety25
•  06.01.2010 20:54:27

buuune!felicitari pt reteta!

al3
•  13.12.2009 00:14:50

ies mult mai gustoase cu miere daca le ungem?

andreeha
•  27.03.2009 19:11:15

as vrea sa incerc si cornurile tale, dar problema este ca aici nu se gaseste margarina de prajituri, ci doar din aceea care se intinde pe paine (cum e la noi delma, linco). merge sa folosesc acest tip de margarina? sau cu ce as putea substitui margarina? cu unt? oricum, felicitari pentru cornuri

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornuri cu rahat (de post)