Cornuri Bicolore de Post Umplute cu Crema de Nuca si Rahat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bicolore de Post Umplute cu Crema de Nuca si Rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250ml apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (eu am cantarit-o si mi-a iesit 500g) Pentru sirop:
  • 125g zahar
  • 60g apa
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cescuta nuca tocata
  • zahar dupa gust (cam 2-3 linguri) esenta de rom
  • 1 lingurita cacao
  • apa calduta (5 linguri sau cat sa ajungeti la o consistenta omogena si nu foarte moale) Rahat
  • zahar pudra sau nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.

Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam cu telul pana ajungem la consistenta unui aluat de clatite. Turnam jumatate din compozitie intr-un alt bol+ 2-3 linguri in plus (pentru ca avem nevoie de un aluat putin mai mare fata de celalalt). In primul bol punem faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de intins. In celalalt bol adaugam cacaoa si faina pana obtinem deasemenea un aluat usor de intins si nelipicios.

Asezam cele 2 bile de aluat intr-un bol si le acoperim cu folie de plastic, apoi le lasam la loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de sirop:

Zaharul cu apa le punem intr-un ibric si le punem pe foc pana cand tot zaharul s-a topit, dupa care stingem focul si adaugam esenta de vanilie. Dam ibricul deoparte si lasam acest sirop sa se raceasca complet.

Pentru umplutura:

Intr-un bol mic punem nuca macinata, zaharul si cacaoa, iar cu o lingurita amestecam putin, apoi punem romul si apa calduta atat cat sa ajungem la o consistanta nu foarte moale, dar nici tare.

Cand aluatul a crescut, fiecare bila o impartim in 2, deci obtinem in total 2 bile albe si 2 bile negre.

Intindem pe masa de lucru o bila neagra (sa fie cat mai rotunda posibil) dupa care separat intindem o bila alba (tot rotunda, dar putin mai mica fata de cea neagra) si usor o aducem peste prima foaia, iar cu sucitorul mai intindem putin atat cat sa se lipeasca cele 2 foi.

Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala, obtinem 8 trunghiuri pe care le umplem cu compozitia de nuca. La fiecare capat punem cate o lingurita din umplutura, apoi rulam pana obtinem un corn, asa procedam pentru toate celelalte 7 triunghiuri. Punem cornurile obtinute intr-un tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Cu celelelate 2 bile am procedat la fel, doar ca le-am umplut cu rahat.

In total mi-au iesit 16 cornuri.

Cand cornurile sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam cca. 5 minute atat cat sa se racoreasca, apoi le trecem prin siropul rece si le asezam pe un platou, dupa preferinta le pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos!

Sunt delicioase!
Aceste cornuri sunt tare bune in zilele de post daca totusi nu putem renunta la dulce ... iar alaturi de o cafeluta sunt perfecte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert tort - reteta 250
Bucataras.RO

Desert tort - reteta 250

Desert tort - reteta 250
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!