Cornuri Bicolore de Post Umplute cu Crema de Nuca si Rahat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cornuri Bicolore de Post Umplute cu Crema de Nuca si Rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250ml apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (eu am cantarit-o si mi-a iesit 500g) Pentru sirop:
  • 125g zahar
  • 60g apa
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cescuta nuca tocata
  • zahar dupa gust (cam 2-3 linguri) esenta de rom
  • 1 lingurita cacao
  • apa calduta (5 linguri sau cat sa ajungeti la o consistenta omogena si nu foarte moale) Rahat
  • zahar pudra sau nuca de cocos

Mod de preparare

Pentru aluat:

Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.

Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam cu telul pana ajungem la consistenta unui aluat de clatite. Turnam jumatate din compozitie intr-un alt bol+ 2-3 linguri in plus (pentru ca avem nevoie de un aluat putin mai mare fata de celalalt). In primul bol punem faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de intins. In celalalt bol adaugam cacaoa si faina pana obtinem deasemenea un aluat usor de intins si nelipicios.

Asezam cele 2 bile de aluat intr-un bol si le acoperim cu folie de plastic, apoi le lasam la loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de sirop:

Zaharul cu apa le punem intr-un ibric si le punem pe foc pana cand tot zaharul s-a topit, dupa care stingem focul si adaugam esenta de vanilie. Dam ibricul deoparte si lasam acest sirop sa se raceasca complet.

Pentru umplutura:

Intr-un bol mic punem nuca macinata, zaharul si cacaoa, iar cu o lingurita amestecam putin, apoi punem romul si apa calduta atat cat sa ajungem la o consistanta nu foarte moale, dar nici tare.

Cand aluatul a crescut, fiecare bila o impartim in 2, deci obtinem in total 2 bile albe si 2 bile negre.

Intindem pe masa de lucru o bila neagra (sa fie cat mai rotunda posibil) dupa care separat intindem o bila alba (tot rotunda, dar putin mai mica fata de cea neagra) si usor o aducem peste prima foaia, iar cu sucitorul mai intindem putin atat cat sa se lipeasca cele 2 foi.

Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala, obtinem 8 trunghiuri pe care le umplem cu compozitia de nuca. La fiecare capat punem cate o lingurita din umplutura, apoi rulam pana obtinem un corn, asa procedam pentru toate celelalte 7 triunghiuri. Punem cornurile obtinute intr-un tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Cu celelelate 2 bile am procedat la fel, doar ca le-am umplut cu rahat.

In total mi-au iesit 16 cornuri.

Cand cornurile sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam cca. 5 minute atat cat sa se racoreasca, apoi le trecem prin siropul rece si le asezam pe un platou, dupa preferinta le pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos!

Sunt delicioase!
Aceste cornuri sunt tare bune in zilele de post daca totusi nu putem renunta la dulce ... iar alaturi de o cafeluta sunt perfecte!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
2
Carte de bucate

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
4
Produse de panificatie si patiserie

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa