Cornulete `usoare ca spuma`

Complexitate
redusa
Cornulete `usoare ca spuma`

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de :
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri oua
  • 300 gr iaurt sau smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 60 gr zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • Crema dintre foi :
  • 200 gr rama sau unt
  • 30 gr sare (sarea se pune in cazul in care vrem sa facem cornulete sarate)

Mod de preparare

In 100 ml lapte caldut dizolvam 60 gr zahar ,un praf de sare si 50 gr drojdie si lasam asa sa dospeasca. La 700 gr faina adaugam plamadeala dospita, 300 gr iaurt sau smantana, 2 galbenusuri si le amestecam bine. Daca mai e necesar mai putem adauga iaurt ca sa se omogenizeze totul bine, apoi punem si cei 100 ml ulei si il framantam bine ,dupa care il punem la dospit.

Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.

Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.

Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )

Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Salata cu fructe tropicale
Bucataras.RO

Salata cu fructe tropicale

Astazi va las un desert lejer, plin de fructe, fructe de iarna, delicioase, aromate si zemoase.

Salata cu fructe tropicale
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate