Ingrediente
● Pentru aluat avem nevoie de : |
● 700 gr faina |
● 2 galbenusuri oua |
● 300 gr iaurt sau smantana |
● 100 ml ulei |
● 100 ml lapte |
● 60 gr zahar |
● un praf de sare |
● 50 gr drojdie proaspata |
● Crema dintre foi : |
● 200 gr rama sau unt |
● 30 gr sare (sarea se pune in cazul in care vrem sa facem cornulete sarate) |
Mod de preparare
In 100 ml lapte caldut dizolvam 60 gr zahar ,un praf de sare si 50 gr drojdie si lasam asa sa dospeasca. La 700 gr faina adaugam plamadeala dospita, 300 gr iaurt sau smantana, 2 galbenusuri si le amestecam bine. Daca mai e necesar mai putem adauga iaurt ca sa se omogenizeze totul bine, apoi punem si cei 100 ml ulei si il framantam bine ,dupa care il punem la dospit.
Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.
Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.
Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )
Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete `usoare ca spuma`" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.
Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.
Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )
Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti . Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete `usoare ca spuma`" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
dumiany
• 05.01.2010 20:24:37
si cand leai scos din cuptor leai mai uns cu ceva caci sunt asa luceoase
dumiany
• 05.01.2010 20:22:13
imi fac cu ochiul sper sa le fac/// si ce super idei si sarat si dulce
didodiana
• 07.11.2009 09:11:45
e super reteta...am facut si eu cornulete si au trecut pana seara...merci de reteta
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 26.03.2010 10:40:58
e faina reteta...cred ca sunt delicioase!