Cornulete `usoare ca spuma`

Complexitate
redusa
Cornulete `usoare ca spuma`

Ingrediente

  • Pentru aluat avem nevoie de :
  • 700 gr faina
  • 2 galbenusuri oua
  • 300 gr iaurt sau smantana
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 60 gr zahar
  • un praf de sare
  • 50 gr drojdie proaspata
  • Crema dintre foi :
  • 200 gr rama sau unt
  • 30 gr sare (sarea se pune in cazul in care vrem sa facem cornulete sarate)

Mod de preparare

In 100 ml lapte caldut dizolvam 60 gr zahar ,un praf de sare si 50 gr drojdie si lasam asa sa dospeasca. La 700 gr faina adaugam plamadeala dospita, 300 gr iaurt sau smantana, 2 galbenusuri si le amestecam bine. Daca mai e necesar mai putem adauga iaurt ca sa se omogenizeze totul bine, apoi punem si cei 100 ml ulei si il framantam bine ,dupa care il punem la dospit.

Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.

Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.

Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )

Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Banana bread
Bucataras.RO

Banana bread

Banana bread
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti