In 100 ml lapte caldut dizolvam 60 gr zahar ,un praf de sare si 50 gr drojdie si lasam asa sa dospeasca. La 700 gr faina adaugam plamadeala dospita, 300 gr iaurt sau smantana, 2 galbenusuri si le amestecam bine. Daca mai e necesar mai putem adauga iaurt ca sa se omogenizeze totul bine, apoi punem si cei 100 ml ulei si il framantam bine ,dupa care il punem la dospit.
Intre timp pregatim asa zisa crema cu care vom unge foile,adica 200 gr rama se freaca bine cu 30 gr sare pana ce devine moale.
Dupa ce a dospit aluatul il rasturnam pe masa si il impartim in 4 bucati.
Luam o bucata de aluat care il impartim din nou in 2 si din fiecare parte intindem doua foi sub forma de cerc cu un diametru de 30 cm. Una din cele doua foi intinse il ungem cu "crema"
si punem cealalta foaie peste ea . Acum taiem cercul in 16 fasii si de la capatul mai lat incepem sa-l sucim spre varf obtinand astfel cornuletele care se aseaza in tava pe hartie de copt sau pe folie de aluminiu , se ung cu ou si se dau la cuptor. Cu celelalte 3 parti se procedeaza identic.
Daca vrem sa coacem cornulete sarate punem in rama sare si putem umple cu cascaval, telemea , sunca, carnati , etc..., si le putem presara cu susan sau alte tipuri de seminte .(Eu personal am pus susan si in crema )
Daca dorim cornulete dulci nu punem sare in rama si atunci umplem cu dulceata, crema de budinca, sau cu ce doriti .
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu