Cei 250 ml lapte ii punem la incalzit si dizolvam in el 25 gr drojdie impreuna cu 1 lingura zahar si 1/2 lingurita sare. 700 gr faina amestecam bine cu 250 gr untura, adaugam laptele in care am dizolvat drojdia, zaharul si sarea si punem cele 2 oua
Framantam bine pana obtinem un aluat omogen pe care il vom lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit aluatul il intindem cam de 1 deget grosime si cu un paharel il decupam. Fiecare bucata decupata pe un pic de faina il intindem cu sucitorul in foita subtire, punem la un capat umplutura (eu am folosit rahat si dulceata de prune) il rulam si ii dam forma de cornulet.
Asezam cornuletele in tava si le dam in cuptorul incalzit in prealabil pana devin rozalii. Fierbinti, cum le scoatem din cuptor tavalim cornuletele in zahar pudra in care punem si 1 plic de zahar vanilat macinat.
Eu am obtinut 97 bucati de cornulete delicioase (am decupat aluatul cu un paharel cu diamentrul de 5 cm).
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii