Cornulete fragede

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede

Ingrediente

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron inalt, punem faina, iar in mijlocul ei, adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine, pana devine lucios si se desprinde de maini.
Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti, aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita.
Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.
Le punem la frigider, pentru 30-40 minute.
Intre timp, pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul.
Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert.
Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp.
Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam.
Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim.
Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Desert tort 28 a lui Mai
Bucataras.RO

Desert tort 28 a lui Mai

Imi place sa fac previziuni ca se mai vrea repetata chestia asta pe care am prestat-o......La multi ani, Madalina !

Desert tort 28 a lui Mai
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!