Cornulete fragede

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede

Ingrediente

  • -4 galbenusuri
  • -150 gr untura
  • -150 gr unt gras (85%grasime)
  • -250 gr smantana
  • -3 linguri otet
  • -1 kg faina
  • -coaja razuita de lamaie
  • Pt umplutura :
  • -1 borcan 370 gr gem de prune
  • -200 gr mac +200 ml lapte +3 linguri de zahar +2 albusuri battue spuma
  • Extra:
  • Faina penru infainat masa de lucru
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Intr-un castron inalt, punem faina, iar in mijlocul ei, adaugam galbenusurile, untul la temperature camerei, untura, coaja razuita de lamaie, smantana si otetul. Framantam aluatul bine, pana devine lucios si se desprinde de maini.
Din aluatul obtinut, am format un baton gros pe care l-am impartit in 10 parti, aproximativ egale. Daca vreti sa iasa la fix, il cantariti si apoi puteti imparti egal.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, cat mai subtire si apoi rulam ca si o clatita.
Asezam intr-o tava si procedam la fel cu celelalte bucati de aluat.
Le punem la frigider, pentru 30-40 minute.
Intre timp, pregatim umplutura : macul il macinam si il fierbem in lapte, adaugand zaharul.
Racim acest amestec si albusurile le batem spuma tare. Cand este rece, atunci incorporam albusurile in macul fiert.
Dupa ce clatitele de aluat s-au odihnit in frigider, urmeaza etapa migaloasa si consumatoare de timp.
Fiecare clatita o taiem in rondele de aproximativ 2 cm. Bucatile le intindem cu sucitorul, pe partea rulata, cat sa formam un cornulet. Punem umplutura si rulam.
Asezam cornuletele formate in tava, le ungem cu ou batut si le punem la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-25 minute maxim.
Dupa ce se racesc, se pot pudra din abundenta cu zahar pudra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia