Cornulete cu Gem (de Post)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu Gem (de Post)

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • - 500 gr faina alba proaspat cernuta
  • - 1 cub de drojdie proaspata (25 gr )
  • - 200 ml ulei vegetal
  • - 200 ml bors proaspat
  • - 4 linguri rase cu zahar
  • - un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • - gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata
  • Pentru decor:
  • - zahar pudra simplu sau vanilat

Mod de preparare

Bun gasit tuturor!
Astazi doresc sa va prezint o reteta draga mie, o reteta simpla dar incarcata de amintirile mele din copilarie. Bunica o pregatea in fiecare post si nu numai.

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul).

In vasul de framantat am pus uleiul si borsul, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. l-am lasat la crescut o ora.

Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit.

Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete.
Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat.
Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin.
Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna - delicios si usor de preparat

Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:

Lasagna - delicios si usor de preparat
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort Dobos
4
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Chec cu ciocolata
5
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Parteneri
American pancakes
Culinar.RO

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Gustos.RO

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache