Cornulete cu Gem (de Post)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cornulete cu Gem (de Post)

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • - 500 gr faina alba proaspat cernuta
  • - 1 cub de drojdie proaspata (25 gr )
  • - 200 ml ulei vegetal
  • - 200 ml bors proaspat
  • - 4 linguri rase cu zahar
  • - un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • - gem de mere sau de prune simplu sau amestecat cu nuca macinata
  • Pentru decor:
  • - zahar pudra simplu sau vanilat

Mod de preparare

Bun gasit tuturor!
Astazi doresc sa va prezint o reteta draga mie, o reteta simpla dar incarcata de amintirile mele din copilarie. Bunica o pregatea in fiecare post si nu numai.

Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul).

In vasul de framantat am pus uleiul si borsul, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. l-am lasat la crescut o ora.

Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit.

Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete.
Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat.
Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin.
Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj