Bun gasit tuturor!
Astazi doresc sa va prezint o reteta draga mie, o reteta simpla dar incarcata de amintirile mele din copilarie. Bunica o pregatea in fiecare post si nu numai.
Intr-o olita am pus cca 100 ml apa pe care am incalzit-o cat sa se dezmorteasca. Am adaugat 2 linguri cu zahar, cubul de drojdie sfaramat si 3 linguri cu faina, dupa care am omogenizat amestecul. Am lasat la crescut maiaua si am pregatit restul ingredientelor (am cernut faina, am pregatit vasul de framantat, tavile le-am tapetat cu faina si am pornit cuptorul).
In vasul de framantat am pus uleiul si borsul, am adaugat maiaua crescuta, cele 2 linguri de zahar ramase, un praf de sare si faina putin cate putin pana am obtinut un aluat maleabil si omogen. l-am lasat la crescut o ora.
Am luat cate o bucatica de aluat, am intins-o cu sucitorul, am taiat-o in triunghiuri nu prea mici dar nici prea mari. Pe fiecare triunghi am pus cate o lingurita de gem si l-am rulat. Le-am asezat soldateste in tava si le-am copt aproximativ 45-50 de minute la foc potrivit.
Din aceste cantitati mi-au iesit 3 tavi (din cele pe care le are aragazul in dotare) cu cornulete.
Dupa ce s-au mai racorit le-am pudrat.
Le servim simple, alaturi de o ceasca cu ceai sau de un paharel de vin.
Aceste cornulete sunt fragede, gustoase si sunt o alternativa si pentru pachetelul de scoala.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii