Cornulete Bicolore (Diana)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete Bicolore (Diana)

Ingrediente

  • Blat:
  • - 300 mil lapte
  • - 200 mil ulei
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 3 pachetele drojdie
  • - 5 linguri zahar
  • - 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • - 230 mil apa
  • - 400 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele, uleiul, ouale, praful de copt, drojdia, zaharul iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini, dupa care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in 2 parti egale, iar intr-una dintre ele se adauga cacao si se amesteca bine de tot. Dupa care se lasa inca cc 30 minute la crescut.

Dupa cele 30 minute, fiecare coca se imparte in 8 parti egale. Se ia pe rand, 2 bucati de diferite culori, se intind cu sucitorul si se taie in 8 parti. Luam pe rand o bucata de aluat alb iar peste il suprapunem pe cel negru. Atentie!!! Distanta dintre ele trebuie sa fie de aproximativ un deget ca un cornulet sa aiba un aspect frumos, dupa care se aseaza in tava si se baga la cuptor.

Cand observati ca s-au inrosit deasupra, le puteti scoate afara. Dupa ce se racesc putin, le puteti baga in siropul de zahar dupa care le asezati pe tava.
In aluat puteti adauga rahat, iar deasupra, dupa ce le imbaiati in siropul de zahar, puteti sa le acoperiti cu cocos pentru un
aspect mai frumos si un gust mai bun. Depinde de preferinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
4
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Paste fusilli cu sos si masline
5
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Parteneri
Inghetata cu cirese si biscuit
Bucataras.RO

Inghetata cu cirese si biscuit

O inghetata delicioasa care este ideala in dieta datorita ingredientelor folosite.

Inghetata cu cirese si biscuit
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia