Cornulete Bicolore (Diana)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete Bicolore (Diana)

Ingrediente

  • Blat:
  • - 300 mil lapte
  • - 200 mil ulei
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 3 pachetele drojdie
  • - 5 linguri zahar
  • - 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • - 230 mil apa
  • - 400 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele, uleiul, ouale, praful de copt, drojdia, zaharul iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini, dupa care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in 2 parti egale, iar intr-una dintre ele se adauga cacao si se amesteca bine de tot. Dupa care se lasa inca cc 30 minute la crescut.

Dupa cele 30 minute, fiecare coca se imparte in 8 parti egale. Se ia pe rand, 2 bucati de diferite culori, se intind cu sucitorul si se taie in 8 parti. Luam pe rand o bucata de aluat alb iar peste il suprapunem pe cel negru. Atentie!!! Distanta dintre ele trebuie sa fie de aproximativ un deget ca un cornulet sa aiba un aspect frumos, dupa care se aseaza in tava si se baga la cuptor.

Cand observati ca s-au inrosit deasupra, le puteti scoate afara. Dupa ce se racesc putin, le puteti baga in siropul de zahar dupa care le asezati pe tava.
In aluat puteti adauga rahat, iar deasupra, dupa ce le imbaiati in siropul de zahar, puteti sa le acoperiti cu cocos pentru un
aspect mai frumos si un gust mai bun. Depinde de preferinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.