Cornulete Bicolore (Diana)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete Bicolore (Diana)

Ingrediente

  • Blat:
  • - 300 mil lapte
  • - 200 mil ulei
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 1 pliculet praf de copt
  • - 3 pachetele drojdie
  • - 5 linguri zahar
  • - 3 linguri cacao
  • Sirop:
  • - 230 mil apa
  • - 400 g zahar

Mod de preparare

Se amesteca laptele, uleiul, ouale, praful de copt, drojdia, zaharul iar apoi adaugam faina pana obtinem un aluat elastic, care nu se mai lipeste de maini, dupa care se lasa la crescut.

Dupa ce creste, se imparte coca in 2 parti egale, iar intr-una dintre ele se adauga cacao si se amesteca bine de tot. Dupa care se lasa inca cc 30 minute la crescut.

Dupa cele 30 minute, fiecare coca se imparte in 8 parti egale. Se ia pe rand, 2 bucati de diferite culori, se intind cu sucitorul si se taie in 8 parti. Luam pe rand o bucata de aluat alb iar peste il suprapunem pe cel negru. Atentie!!! Distanta dintre ele trebuie sa fie de aproximativ un deget ca un cornulet sa aiba un aspect frumos, dupa care se aseaza in tava si se baga la cuptor.

Cand observati ca s-au inrosit deasupra, le puteti scoate afara. Dupa ce se racesc putin, le puteti baga in siropul de zahar dupa care le asezati pe tava.
In aluat puteti adauga rahat, iar deasupra, dupa ce le imbaiati in siropul de zahar, puteti sa le acoperiti cu cocos pentru un
aspect mai frumos si un gust mai bun. Depinde de preferinte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura