Cum se face coliva cu Nuca - Mod de preparare:
Graul se spala in cateva ape, pana cand ramane apa limpede (eu am avut instructiuni mai vagi, l-am spalat in doar 3-4 ape, deci apa mea nu e limpede).
Se pune la inmuiat in apa calduta (nu fierbinte) pentru cateva ore. Eu l-am lasat vreo 3-4.
Apoi, se scurge de apa si se pune intr-un vas yena sau orice tava de pus in cuptor. Se toarna peste el cele 5 cani de apa si se da la cuptor, la 160 de grade, pana cand se absoarbe toata apa. (la mine a durat cam 60-80 de minute). Nu am amestecat in grau cat a stat in cuptor.
Se verifica graul sa fie fiert inainte de a opri cuptorul. In cazul in care e inca crocant, se mai poate pune jumatate de cana de apa si de mai da la cuptor pana se absoarbe si aceasta.
Dupa ce a fiert, se lasa vasul la racit acoperit cu o folie de aluminiu.
Cand graul e rece, puneti zaharul, nuca si esenta de rom. Amestecati usor, de jos in sus, asigurandu-va ca nu zdrobiti boabele de grau. Puteti ajusta mirodeniile dupa gust.
Pentru a fi mai usor de impartit la biserica, noi punem coliva in pahare, pe care le ornam cu bombonele mici.
Eu las graul la racit peste noapte si prepar coliva chiar in dimineata in care merg la biserica, ca sa ma asigur ca nu se inmoaie de la zahar.
Nu trebuie sa va ingrijorati daca graul pare prea nelegat cand s-a racit, se va inmuia numai bine cand adaugati zaharul.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraMIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin...
Supa crema de legume cu parmezanAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii