Coaja de portocala confiata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coaja de portocala confiata

Ingrediente

  • - o portocala bio
  • - 85 g zahar bio
  • - 100 ml apa (se adauga apa pentru timpii intermediari de lucru)

Mod de preparare

- Coaja portocalei se spala si se sterge cu un servetel absorbant.
- Se taie coaja felii (fara a taia miezul fructului).
- Se indeparteaza coajasi se taie partea alba aflata in interiorul ei.
- Se taie coajade portocala feliute subtiri (si optional se poate taia apoi cubulete).
- Se pune coaja de portocala intr-o tigaie si se acopera cu apa rece.
- Se pune tigaia la foc mediu - mare pana apa atinge temperatura de fierbere. Se lasa compozitia sa fiarba putin.
- Se strecoara amestecul si se reia acelasi procedeu de trei ori.
- Se pun intr-o tigaie 100 ml apa si 85 g zahar amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se topeste si amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Se lasa amestecul sa fiarba 6-7 minute.
- Se adauga cojile de portocale pregatite anterior, amestecand cu o lingura din lemn pana acestea devin translucide.
- Se strecoara amestecul pentru indepartarea excesului de sirop si se lasa cojile de portocala timp de 4 ore la temperatura camerei.
Daca nu doriti sa folositi pentru cozonac produsele din comert, sugetia aceasta poate fi utila. Eu am avut nevoie de o cantitate mica de coaja de portocala confiata insa cantitatile ingredientelor se pot multiplica dupa necesitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura