Coaja de portocala confiata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Coaja de portocala confiata

Ingrediente

  • - o portocala bio
  • - 85 g zahar bio
  • - 100 ml apa (se adauga apa pentru timpii intermediari de lucru)

Mod de preparare

- Coaja portocalei se spala si se sterge cu un servetel absorbant.
- Se taie coaja felii (fara a taia miezul fructului).
- Se indeparteaza coajasi se taie partea alba aflata in interiorul ei.
- Se taie coajade portocala feliute subtiri (si optional se poate taia apoi cubulete).
- Se pune coaja de portocala intr-o tigaie si se acopera cu apa rece.
- Se pune tigaia la foc mediu - mare pana apa atinge temperatura de fierbere. Se lasa compozitia sa fiarba putin.
- Se strecoara amestecul si se reia acelasi procedeu de trei ori.
- Se pun intr-o tigaie 100 ml apa si 85 g zahar amestecand cu o lingura din lemn pana zaharul se topeste si amestecul ajunge la temperatura de fierbere. Se lasa amestecul sa fiarba 6-7 minute.
- Se adauga cojile de portocale pregatite anterior, amestecand cu o lingura din lemn pana acestea devin translucide.
- Se strecoara amestecul pentru indepartarea excesului de sirop si se lasa cojile de portocala timp de 4 ore la temperatura camerei.
Daca nu doriti sa folositi pentru cozonac produsele din comert, sugetia aceasta poate fi utila. Eu am avut nevoie de o cantitate mica de coaja de portocala confiata insa cantitatile ingredientelor se pot multiplica dupa necesitate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Tort ecler
Bucataras.RO

Tort ecler

Un tort simplu, insa de foarte mare efect.

Tort ecler
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia