Clatite tropicale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ptclatite:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml lapte semidegresat
  • sare
  • Ptsosul de ciocolata:
  • 1 ciocolata fondant 70% cacao
  • 1 lingurita unt
  • Ptsosullemon curd:
  • 220 g zahar
  • 60 g unt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la 3 lamai
  • 3 oua
  • Ptumplutul clatitelor:
  • 3 mango verzi(sau din conserva)

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul pt. clatite amestecand toate ingredientele cu mixerul pana cand apar mici bule.Se acopera vasul si se lasa la odihnit.
2.Se topesc ciocolata si untul la bain- marie pana se obtine un sos gros.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
3.Se prepara sosul de lamaie amestecand zaharul,untul,coaja de lamaie si zeama de lamaie.Se pun la bain-marie amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,pana s-a topit untul.Apoi se adauga ouale batute fara a lasa sa dea clocot ca sa nu se prinda ouale.Se amesteca pana cand sosul se ingroasa,se ia de pe foc si se lasa pana se raceste complet.
4.Se curata mango de coaja si se taie in felii mai lungi.Se pastreaza pana in momentul servirii.
5.Se fac clatitele lasandu-le la copt pe fiecare parte cate o jumatate de minut.
6.Clatitele se indoaie pe jumatate se umplu cu mango si se stropesc cu sosul de ciocolata si cu cel de lamaie.
Este o reteta foarte migaloasa dar merita tot efortul.Gustul dulce al sosului de ciocolata face un contrast magnific cu cel acrisor al sosului''lemon curd''.
Fructele de mango folosite trebuie neaparat sa fie verzi(sau din conserva) deoarece cele coapte in camera frigorifica a supermarketurilor nu au nici un gust.Daca nu aveti mango cred ca se pot folosi si piersici din compot sau orice alte fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa