Clatite tropicale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ptclatite:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml lapte semidegresat
  • sare
  • Ptsosul de ciocolata:
  • 1 ciocolata fondant 70% cacao
  • 1 lingurita unt
  • Ptsosullemon curd:
  • 220 g zahar
  • 60 g unt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la 3 lamai
  • 3 oua
  • Ptumplutul clatitelor:
  • 3 mango verzi(sau din conserva)

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul pt. clatite amestecand toate ingredientele cu mixerul pana cand apar mici bule.Se acopera vasul si se lasa la odihnit.
2.Se topesc ciocolata si untul la bain- marie pana se obtine un sos gros.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
3.Se prepara sosul de lamaie amestecand zaharul,untul,coaja de lamaie si zeama de lamaie.Se pun la bain-marie amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,pana s-a topit untul.Apoi se adauga ouale batute fara a lasa sa dea clocot ca sa nu se prinda ouale.Se amesteca pana cand sosul se ingroasa,se ia de pe foc si se lasa pana se raceste complet.
4.Se curata mango de coaja si se taie in felii mai lungi.Se pastreaza pana in momentul servirii.
5.Se fac clatitele lasandu-le la copt pe fiecare parte cate o jumatate de minut.
6.Clatitele se indoaie pe jumatate se umplu cu mango si se stropesc cu sosul de ciocolata si cu cel de lamaie.
Este o reteta foarte migaloasa dar merita tot efortul.Gustul dulce al sosului de ciocolata face un contrast magnific cu cel acrisor al sosului''lemon curd''.
Fructele de mango folosite trebuie neaparat sa fie verzi(sau din conserva) deoarece cele coapte in camera frigorifica a supermarketurilor nu au nici un gust.Daca nu aveti mango cred ca se pot folosi si piersici din compot sau orice alte fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia