Clatite tropicale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ptclatite:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml lapte semidegresat
  • sare
  • Ptsosul de ciocolata:
  • 1 ciocolata fondant 70% cacao
  • 1 lingurita unt
  • Ptsosullemon curd:
  • 220 g zahar
  • 60 g unt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la 3 lamai
  • 3 oua
  • Ptumplutul clatitelor:
  • 3 mango verzi(sau din conserva)

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul pt. clatite amestecand toate ingredientele cu mixerul pana cand apar mici bule.Se acopera vasul si se lasa la odihnit.
2.Se topesc ciocolata si untul la bain- marie pana se obtine un sos gros.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
3.Se prepara sosul de lamaie amestecand zaharul,untul,coaja de lamaie si zeama de lamaie.Se pun la bain-marie amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,pana s-a topit untul.Apoi se adauga ouale batute fara a lasa sa dea clocot ca sa nu se prinda ouale.Se amesteca pana cand sosul se ingroasa,se ia de pe foc si se lasa pana se raceste complet.
4.Se curata mango de coaja si se taie in felii mai lungi.Se pastreaza pana in momentul servirii.
5.Se fac clatitele lasandu-le la copt pe fiecare parte cate o jumatate de minut.
6.Clatitele se indoaie pe jumatate se umplu cu mango si se stropesc cu sosul de ciocolata si cu cel de lamaie.
Este o reteta foarte migaloasa dar merita tot efortul.Gustul dulce al sosului de ciocolata face un contrast magnific cu cel acrisor al sosului''lemon curd''.
Fructele de mango folosite trebuie neaparat sa fie verzi(sau din conserva) deoarece cele coapte in camera frigorifica a supermarketurilor nu au nici un gust.Daca nu aveti mango cred ca se pot folosi si piersici din compot sau orice alte fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Fusilli cu ton si rosii
Bucataras.RO

Fusilli cu ton si rosii

Am luat aceasta reteta de pe un site din Italia si am modificat-o putin. Sper sa va placa, mai ales daca sunteti mari...

Fusilli cu ton si rosii
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia