1.Se prepara aluatul pt. clatite amestecand toate ingredientele cu mixerul pana cand apar mici bule.Se acopera vasul si se lasa la odihnit.
2.Se topesc ciocolata si untul la bain- marie pana se obtine un sos gros.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
3.Se prepara sosul de lamaie amestecand zaharul,untul,coaja de lamaie si zeama de lamaie.Se pun la bain-marie amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,pana s-a topit untul.Apoi se adauga ouale batute fara a lasa sa dea clocot ca sa nu se prinda ouale.Se amesteca pana cand sosul se ingroasa,se ia de pe foc si se lasa pana se raceste complet.
4.Se curata mango de coaja si se taie in felii mai lungi.Se pastreaza pana in momentul servirii.
5.Se fac clatitele lasandu-le la copt pe fiecare parte cate o jumatate de minut.
6.Clatitele se indoaie pe jumatate se umplu cu mango si se stropesc cu sosul de ciocolata si cu cel de lamaie.
Este o reteta foarte migaloasa dar merita tot efortul.Gustul dulce al sosului de ciocolata face un contrast magnific cu cel acrisor al sosului''lemon curd''.
Fructele de mango folosite trebuie neaparat sa fie verzi(sau din conserva) deoarece cele coapte in camera frigorifica a supermarketurilor nu au nici un gust.Daca nu aveti mango cred ca se pot folosi si piersici din compot sau orice alte fructe.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii