Clatite tropicale

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ptclatite:
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 500 ml lapte semidegresat
  • sare
  • Ptsosul de ciocolata:
  • 1 ciocolata fondant 70% cacao
  • 1 lingurita unt
  • Ptsosullemon curd:
  • 220 g zahar
  • 60 g unt
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • zeama de la 3 lamai
  • 3 oua
  • Ptumplutul clatitelor:
  • 3 mango verzi(sau din conserva)

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul pt. clatite amestecand toate ingredientele cu mixerul pana cand apar mici bule.Se acopera vasul si se lasa la odihnit.
2.Se topesc ciocolata si untul la bain- marie pana se obtine un sos gros.
Se lasa la racit la temperatura camerei.
3.Se prepara sosul de lamaie amestecand zaharul,untul,coaja de lamaie si zeama de lamaie.Se pun la bain-marie amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn,pana s-a topit untul.Apoi se adauga ouale batute fara a lasa sa dea clocot ca sa nu se prinda ouale.Se amesteca pana cand sosul se ingroasa,se ia de pe foc si se lasa pana se raceste complet.
4.Se curata mango de coaja si se taie in felii mai lungi.Se pastreaza pana in momentul servirii.
5.Se fac clatitele lasandu-le la copt pe fiecare parte cate o jumatate de minut.
6.Clatitele se indoaie pe jumatate se umplu cu mango si se stropesc cu sosul de ciocolata si cu cel de lamaie.
Este o reteta foarte migaloasa dar merita tot efortul.Gustul dulce al sosului de ciocolata face un contrast magnific cu cel acrisor al sosului''lemon curd''.
Fructele de mango folosite trebuie neaparat sa fie verzi(sau din conserva) deoarece cele coapte in camera frigorifica a supermarketurilor nu au nici un gust.Daca nu aveti mango cred ca se pot folosi si piersici din compot sau orice alte fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti