Clătite pufoase reţetă. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt. Peste acestea se toarna laptele si se amesteca bine pana cand nu mai sunt cocoloase. Se adauga untul topit (eu il topesc la microunde) si se amesteca din nou. Dupa care se pun pe rand: zaharul, ouale, zaharul vanilat si se amesteca bine cu un blender pana la incorporarea tuturot ingredientelor. Va rezulta o compozitie cremoasa.
Intr-o tigaie de teflon incinsa (neunsa) se pune cate un polonic de aluat sau daca aveti o forma cat va permite aceasta si se coc la foc potrivit.
Atentie ca se fac foarte repede. Din aceasta compozitie ies aproximativ 20 de bucati, asta in functie si de cat de mari le faceti.
Pe masura ce se coc se aseaza una peste alta ca si clatitele clasice. La final se ung cu crema de ciocolata, cate 3-4 una peste alta si se orneaza cu frisca.
Sunt delicioase si foarte usor de facut.
POFTA BUNA!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii