Clatite Dupa Reteta Bunicii

Complexitate
redusa
Clatite Dupa Reteta Bunicii

Ingrediente

  • 12 linguri pline cu faina
  • o jumatate de drojdie (125 gr)
  • 3 oua
  • 125 ml lapte ptr maia
  • 2 prafuri de sare
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie razuita
  • lapte sau apa minerala
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Punem intr-un vas faina, in mijlocul ei facem o scobitura. Incalzim 125 ml lapte la care adaugam 2 prafuri de sare, si 2 linguir de zahar si drojdia. Se amesteca bine pana drojdia se dizolva apoi se pune in scobitura facuta, si se amesteca cu putina faina pana se obtine o maia mai grosuta. Se acopera si se lasa la dospit cca. 15 minute. Se adauga restul de zahar, zaharul vanilat, coaja rasa de la 1/2lamaie si cele 3 oua. Se amesteca adaugand treptat cate un pic de lapte(sau apa minerala)pana se omogenizeaza bine si nu raman cocoloase. In acest moment punem mai multa cantitate de lapte obtinand o compozitie nici foarte fluida dar nici vascoasa. In aceasta compozitie punem 100 ml ulei amestecam bine si punem tigaia la incins.

La prima clatita punem in tigaie un strop de ulei si cand e bine incinsa punem un polonic mai mic din aceasta compozitie(cca 100 ml sa zicem, dar asta depinde si de tigaia fiecaruia ce diametru are)sucind tigaia in stanga si dreapta pentru ca aceasta compozitie sa acopere fundul tigaii. Se pune inapoi la copt pe flacara si cand vedem ca marginile se desprind usor intoarcem clatita in tigaie.

Eu de obicei le intorc cu un cutit ce are varful rotunjit si mai lat, sau cu o lopatica de lemn le lasam sa coaca si pe aceasta parte si apoi o turnam intr-o farfurie intinsa.

Asezam din nou tigaia la incins si de aceasta data NU MAI PUNEM ULEI ci doar compozitia de clatita o turnam in tigaia incinsa. ( Din acest motiv am spus ca in compozitie punem ulei, in acest fel nu se mai face fumul acela mare in bucatarie cand punem uleiul in tigaia incinsa) Coacem si urmatoarea clatita dupa procedeul de mai sus si continuam tot asa pana terminam toata compozitia preparata.

Clatitele le putem umple dupa bunul nostru plac cu diferite umpluturi ca de exemplu cu dulceata de capsuni, piersici, finetti, ... , branza dulce cu ou si vanilie, le rulam si avem delicioasele clatite.

Fiind facute cu drojdie acestea nu se vor usca si intari asa de repede ca si clatitele facute fara drojdie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce