Se prepara aluatul pentru clatite.
Punem pe foc mediu o cratita mai mare (sau o oala) in care punem - canita de zahar, cele 2 portocale rase de coaja, apoi sucul celor doua portocale, coniacul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Apoi luam clatitele, le impaturam si le punem in cratita sa fiarba circa 3 min in sosul format.
Luam clatitele si le punem pe fiecare pe cate o farfurie, rasturnam cate putin sos pe fiecare iar deasupra lor punem cate o lingura de inghetata de vanilie.
Aceste ingrediente sunt pentru 4 portii.
Se serveste cu pofta.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEu nu am folosit cozonac, deoarece nu a mai ramas nicio coaja, dar , in schimb mi-a ramas putina pasca , reteta aici...
Budinca de cozonac cu cirese si stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii